Ένα ελαφρύ επιδόρπιο, ό,τι πρέπει για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Μπορούμε να παραλείψουμε το παγωτό στο σερβίρισμα, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα λιπαρά και την πολλή ζάχαρη.
Το γλυκό αυτό έχει 260 θερμίδες/μερίδα, περιέχει φυτικές ίνες και είναι χαμηλό σε λιπαρά. Επιπλέον, όπως μας εξηγεί η κλινική διαιτολόγος Βασιλική Αλπέντζου, «Τα επιδόρπια με φρούτα καλύπτουν την επιθυμία μας για γλυκιά γεύση και είναι προτιμότερα σε σχέση με τα συμβατικά επιδόρπια, επειδή αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού και καθυστερούν το αίσθημα της πείνας».
- 4 μικρά, ώριμα αχλάδια
- 4 τετραγωνάκια των 5 γρ. (συνολικά 20 γρ.) σοκολάτα γάλακτος
- 2 μπισκότα κανέλας ή τζίντζερ, τριμμένα
- 4 μικρές μπάλες παγωτού light
- Για να φτιάξουμε τα αχλάδια ψητά με σοκολάτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τα αχλάδια. Τα κόβουμε στη μέση (από το κοτσάνι προς την ουρά) και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την «καρδιά» τους με τα κουκούτσια δημιουργώντας μια κοιλότητα. Γεμίζουμε κάθε κοιλότητα με 5 γρ. σοκολάτας (1 τετραγωνάκι).
- Μοιράζουμε από πάνω τα τριμμένα μπισκότα.
- Ψήνουμε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε δύο κομμάτια αχλαδιού σε κάθε μερίδα, με μία μικρή μπάλα παγωτού.
Αν θέλουμε το γλυκό μας να μην περιέχει γλουτένη, επιλέγουμε μπισκότα χωρίς γλουτένη και ελέγχουμε αν το παγωτό και η σοκολάτα περιέχουν γλουτένη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 1.