Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025: ''Μπίτερ σοκολάτα με εσπρέσο''

Άρτος και Θεάματα 13 Φεβρουαρίου 2025

Λαχταριστό ρόφημα σοκολάτας με έντονο άρωμα καφέ.

Αριστοτέλης Παναγιώταρος
Φωτογραφία: Shutterstock

Υλικά - Μερίδες: Για 1 μεγάλη κούπα
  •  160 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  •  80 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 70% κακάο
  •  1 μονή δόση εσπρέσο
  •  κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
  1. Για το μπίτερ ρόφημα σοκολάτας με εσπρέσο: ψιλοκόβουμε πολύ καλά την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα μπρίκι βάζουμε το γάλα και ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μη βράσει (πρέπει όμως να είναι πολύ καυτό). Παράλληλα, ετοιμάζουμε τον εσπρέσο.
  3. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στη σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε τον εσπρέσο. Αν η θερμοκρασία του υγρού δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  5. Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στη ζεστή κούπα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 478 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.