Σοκολάτα + τσίλι = ένα από τα πιο επιτυχημένα ταιριάσματα: θερμαντικό, αναζωογονητικό και άκρως απολαυστικό. Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγους κόκκους ανθό αλατιού, που θα τονίσει ακόμα περισσότερο τις γεύσεις.
- 200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 1/2 φρέσκια πιπερίτσα τσίλι
- 60 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, με 70% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- Για να φτιάξουμε ζεστή σοκολάτα με τσίλι, αρχικά ρίχνουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το γάλα, την πιπερίτσα τσίλι και την κουβερτούρα.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πάρει βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.
- Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και συνεχίζουμε το ζέσταμα, ανακατεύοντας συνεχώς και υπομονετικά, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο, με βελούδινη υφή.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σουρώνουμε, τη ζεστή σοκολάτα με τσίλι, σε δύο ζεσταμένα φλιτζάνια και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 227.