Δεν υπάρχει πιο ωραίο και πιο φίνο γλυκό από μια κλασική τάρτα με φράουλες που στο εσωτερικό της κρύβει μια υπέροχη, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με φυσική βανίλια.
Δεν υπάρχει πιο ωραίο και πιο φίνο γλυκό από μια κλασική τάρτα με φράουλες που στο εσωτερικό της κρύβει μια υπέροχη, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με φυσική βανίλια.
Κυριακάτικο φαγητό που βγάζει αρκετές μερίδες. Η σάλτσα που θα φτιάξουμε για το γιουβέτσι είναι γλυκιά και λίγο όξινη και απογειώνει τη γεύση του ψαριού.
Ζουμερό, πασπαλισμένο με άχνη και κακάο ή περιχυμένο με σάλτσα σοκολάτας, αυτό το κέικ δεν μπορεί να μη το αγαπήσεις. Κ
Η αρτύσιμη εκδοχή των κλασικών λουκουμάδων, από τον Έβρο.
Σοκολάτα + τσίλι = ένα από τα πιο επιτυχημένα ταιριάσματα: θερμαντικό, αναζωογονητικό και άκρως απολαυστικό.
Masala σημαίνει μπαχαρικά στα ινδικά. Κι αυτό είναι το χαρακτηριστικά αρωματικού ροφήματος με μαύρο τσάι και γάλα.
Να που και ο ελληνικός καφές γίνεται latte! Ένα latte ανατολίτικο, με τα αρώματα που συνηθίζουν στη Μέση Ανατολή στον καφέ τους, δηλαδή κανέλα και κακουλέ!
Εύκολο, γρήγορο και λαχταριστά σοκολατένιο, αυτό το γλυκό τα έχει όλα. Και χρειάζεται μόλις τρία υλικά.
Σε όλη τη Μακεδονία ετοιμάζουν ένα γλυκό σε στρώσεις, με μπισκότα και κρέμα, που το ονομάζουν Ναπολεόν (λόγω των στρώσεων).
Φτιάχνουμε τη vegan εκδοχή των αγαπημένων ρολών κανέλας ή αλλιώς cinnamon rolls και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο γλυκό χωρίς ζωικά λιπαρά.
Η γλυκιά, κλασική πουτίγκα ψωμιού εδώ στην αλμυρή της εκδοχή, με ελληνικά και ιδιαίτερα τυριά και ζαμπόν.
Ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια αυτός ο τραχανάς, που είναι απλός και πεντανόστιμος.
Τίποτα δεν πάει χαμένο! Στην Ιταλία έχουν πολλά γλυκά στα οποία αξιοποιούν το ψωμί που έχει αρχίσει να μπαγιατεύει και το χρησιμοποιούν αντί για αλεύρι.
Μα πόσο ταιριαστές και απίθανα νόστιμες είναι αυτές οι δύο σούπες!
Δύο από τις πιο νόστιμες σούπες, η κολοκυθόσουπα και η παντζαρόσουπα, αρωματίζονται, καρυκεύονται και σερβίρονται μαζί σε ένα μπολ για ένα πρωτότυπο και γιορτινό πρώτο πιάτο.
Αυτή η ασυνήθιστη γαλατόπιτα είναι ωραία ιδέα για γιορτινό ή καθημερινό γλυκό κέρασμα.
Το λαχταριστό και κάπως παλιομοδίτικο «ψευτοσουφλέ» μεταμορφώνεται εύκολα και γρήγορα σε ένα γιορτινό και πεντανόστιμο πιάτο.
Το kouglof είναι ένα σπέσιαλ γιορτινό μπριός που θα σερβίρουμε τον χειμώνα με καφέ, αποστάγματα ή λικέρ.
Το κόψιμο, το αργό μαγείρεμα, η κρέμα, το κρασί και η κανέλα κάνουν αυτόν τον βουτυράτο πουρέ γλυκοπατάτας ένα από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά για τα γιορτινά κρεατικά.
50 χρόνια, 54 πλοία και άπειρα μίλια έχει στην πλάτη του ο καραβομάγειρας Αντώνης Καλόγνωμος. «Και τα λαχταράω ακόμη τα καράβια.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr