50 χρόνια, 54 πλοία και άπειρα μίλια έχει στην πλάτη του ο καραβομάγειρας Αντώνης Καλόγνωμος. «Και τα λαχταράω ακόμη τα καράβια.
50 χρόνια, 54 πλοία και άπειρα μίλια έχει στην πλάτη του ο καραβομάγειρας Αντώνης Καλόγνωμος. «Και τα λαχταράω ακόμη τα καράβια.
Με έµπνευση από το παραδοσιακό εθιµοτυπικό γλύκισµα, δηµιουργούµε ένα πρωινό µε υπερδυναµωτικό χαρακτήρα που θα ζήλευαν τα energy bowls: ασουρές με μαστίχα και σύκα.
Μεζεδάκι που θα αγαπήσουν μικρά και μεγάλα παιδιά.
Το αρμενοβίλ, αυτό το παγωμένο επιδόρπιο με το εντυπωσιακό όνομα, ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με την αστική ζαχαροπλαστική της Θεσσαλονίκης.
Il diplomatico είναι το όνομα αυτής της εντυπωσιακής τούρτας με πλούσια κρέμα σοκολάτας και μούρα που μας έρχεται από την Ιταλία.
Αυτά τα μακαρόν κι αν είναι τα πιο πρωτότυπα που έχουμε δει!
Φτιάχνουμε αυτή την εύκολη αλλά εντυπωσιακή πατσαβουρόπιτα με την πλούσια κρέμα και τα φρέσκα σμέουρα, με έτοιμο φύλλο κρούστας και απολαμβάνουμε με όλη την οικογένεια!
Ένα από τα πολύ παραδοσιακά φαγητά της Τήνου, που έβγαζε από παλιά άφθονες πατάτες στην εύφορη πεδιάδα της Κώμης.
Η crostata al gelo di melone είναι μια ιταλική τάρτα γεμιστή με μια κρέμα καρπουζιού και σταγόνες σοκολάτας που αναπαριστούν τα κουκούτσια της.
Το τουρλού είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό και στον ταβά μελώνει υπέροχα
Αυτό το γλυκό είναι για τα καλέσματα της τελευταίας στιγμής.
Το πιο δροσερό, «μαμαδίστικο» γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι. Με συνταγή του ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Στα ισπανικά café helado σημαίνει «παγωμένος καφές». Αυτό ακριβώς είναι: ένας δροσιστικός καφές με γάλα, σαντιγί και παγωτό, που στην όψη μοιάζει λίγο με milkshake
Αυτοί οι κεφτέδες δεν έχουν ανάγκη τον κιμά. Έχουν βλίτα, πατάτες, παξιμάδι αλλά και σφέλα και πικάντικη γραβιέρα. Απίθανοι!
Για αυτό το γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, ο σεφ προτείνει ζελέ λεμόνι, που του χαρίζει έξτρα δροσερή γεύση, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια άλλη γεύση θέλουμε.
Μια πεντανόστιμη καλοκαιρινή συνταγή για μπάμιες στον φούρνο, από τον μοναχό Επιφάνιο.
Πρόκειται για «σάντουιτς» από μαλακά κι αφράτα ημίγλυκα ψωμάκια τύπου μπριός, γεμισμένα με άγλυκη σαντιγί.
Μπόλικο ελαιόλαδο και σιγανό ψήσιμο για να μελώσουν και να γίνουν ασύγκριτα τρυφερά και γλυκά. Έτσι μαγειρεύουν οι Μανιάτες τα απαράμιλλης γεύσης λαδερά φασολάκια τους.
Δευτέρα 8 Ιουλίου | ώρα 20:30 - Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
Το «μισοπαγωμένο» ιταλικό γλύκισμα είναι κάτι ανάμεσα σε παγωτό και ανάλαφρη μους.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr