Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2025: ''Τραχανάς με γάλα, τυρί και πάπρικα από το Καπέσοβο''

Άρτος και Θεάματα 14 Ιανουαρίου 2025

Ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια αυτός ο τραχανάς, που είναι απλός και πεντανόστιμος. Μας τον ετοίμασε η Γιάννα Παπαγεωργίου από τον ξενώνα «Θουκυδίδης» στο Καπέσοβο.

Γιάννα Παπαγεωργίου
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

5' προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  180 γρ. τραχανάς, αλευρένιος ή σταρένιος
  •  700 ml νερό
  •  120 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  •  40 γρ. βούτυρο αγελάδος
  •  150 γρ. φέτα, σε κυβάκια
  •  πάπρικα, για το σερβίρισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τραχανά με γάλα, τυρί και πάπρικα αρχικά βάζουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, το νερό και τον τραχανά σε δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση (προσέχουμε γιατί φουσκώνει και «αφρίζει»).
  2. Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Τραβάμε από τη φωτιά μόλις ο τραχανάς αρχίσει να μελώνει.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για να πάει παντού.
  6. Ρίχνουμε τη φέτα.
  7. Σερβίρουμε τον τραχανά με γάλα και τυρί σε μπολ και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 479 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.