Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2025: ''Ελληνικός καφές latte (!) με κανέλα και κακουλέ''

Άρτος και Θεάματα 13 Φεβρουαρίου 2025

Να που και ο ελληνικός καφές γίνεται latte! Ένα latte ανατολίτικο, με τα αρώματα που συνηθίζουν στη Μέση Ανατολή στον καφέ τους, δηλαδή κανέλα και κακουλέ!

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία + Food styling: Αντωνία Κατή

10' προετοιμασία
10' αναμονή
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: για 1 μερίδα – σε μεγάλο φλιτζάνι
  •  120 ml φρέσκο γάλα της αρεσκείας μας
  •  1 ξυλάκι κανέλας
  •  3-4 καψάκια καρδάμωμο, κοπανισμένα
  •  2 κουτ. γλυκού ελληνικό καφέ
  •  60 ml νερό
  •  λίγη κανέλα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε ελληνικό καφέ latte με κανέλα και κακουλέ, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μπρίκι, το γάλα μαζί με την κανέλα και το καρδάμωμο μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να αρωματιστεί.
  4. Στη συνέχεια, το σουρώνουμε σε ένα μπολ.
  5. Έπειτα, χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρίσει.
  6. Το αδειάζουμε σε ένα φλιτζάνι.
  7. Ρίχνουμε στο μπρίκι τον ελληνικό καφέ και το νερό.
  8. Βράζουμε όπως συνήθως, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
  9. Αποσύρουμε και αδειάζουμε τον καφέ στο φλιτζάνι με το αφρόγαλα.
  10. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε τον ελληνικό καφέ latte.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 227.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 493 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.