Να που και ο ελληνικός καφές γίνεται latte! Ένα latte ανατολίτικο, με τα αρώματα που συνηθίζουν στη Μέση Ανατολή στον καφέ τους, δηλαδή κανέλα και κακουλέ!
- 120 ml φρέσκο γάλα της αρεσκείας μας
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 3-4 καψάκια καρδάμωμο, κοπανισμένα
- 2 κουτ. γλυκού ελληνικό καφέ
- 60 ml νερό
- λίγη κανέλα
- Για να φτιάξουμε ελληνικό καφέ latte με κανέλα και κακουλέ, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μπρίκι, το γάλα μαζί με την κανέλα και το καρδάμωμο μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να αρωματιστεί.
- Στη συνέχεια, το σουρώνουμε σε ένα μπολ.
- Έπειτα, χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρίσει.
- Το αδειάζουμε σε ένα φλιτζάνι.
- Ρίχνουμε στο μπρίκι τον ελληνικό καφέ και το νερό.
- Βράζουμε όπως συνήθως, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
- Αποσύρουμε και αδειάζουμε τον καφέ στο φλιτζάνι με το αφρόγαλα.
- Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε τον ελληνικό καφέ latte.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 227.