Μανιάτικα τηγανοψωμάκια, ιδανικά για πρωϊνό αλλά και για ένα απολαυστικό σνακ.
Μανιάτικα τηγανοψωμάκια, ιδανικά για πρωϊνό αλλά και για ένα απολαυστικό σνακ.
Πρωτότυπα ντολμαδάκια στον φούρνο με ανοιξιάτικα τυριά, ένας λαχταριστός μεζές για την παρέα, για τα τραπέζια μας, για να συνοδεύουμε το κρασί ή το απόσταγμα της αρεσκείας μας.
Τα τσιγαριαστά μάραθα είναι ένα υπέροχο, πιο ασυνήθιστο αλλά απίθανο, λαδερό, μεζές και φαΐ, που αξίζει να δοκιμάσετε.
Μικρασιάτικη αυτή η λιτή, αλλά γεμάτη γεύση συνταγή για πατάτες γιαχνί με ελιές Καλαμών.
Το πόσο ταιριάζουν τα ρεβύθια με το ταχίνι δεν λέγεται! Εδώ τα κάνουμε ψητά στο φούρνο με μπαχαρικά και τα σερβίρουμε με σκορδάτη σάλτσα ταχινιού.
Η σκορδαλιά καρότου είναι απαλή, βελούδινη και αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για τον παστό μπακαλιάρο που θα φτιάξουμε.
Οι χοντρές φέτες του κουνουπιδιού όταν ψηθούν αποκτούν τραγανή κρούστα, χωρίς να χάνουν την ψίχα τους στο ψήσιμο, για χορταστικές μπουκιές.
Ένα υπέροχο γιουβέτσι με κριθαράκι και γαρίδες, νόστιμο, ελαφρύ και μελωμένο, αλλά σπυρωτό και με ωραία υφή.
Η φριτάτα έχει όλη τη γεύση και την υφή της ομελέτας φούρνου χωρίς να περιέχει ίχνος αυγού!
Μεζές που εξαφανίζεται σε χρόνο μηδέν το λαδοτύρι σαγανάκι με γλυκοπικάντικη σάλτσα από ξερά σύκα, κρασί και πιπέρι.
Ο παραδοσιακός συνδυασμός οσπρίου και ρυζιού, όπου το ένα συμπληρώνει το άλλο σε θρεπτικές ουσίες και το κάνει πιο εύπεπτο, σε νησιώτικη εκδοχή!
Είναι μια ιδιαίτερη και λιχούδικη, φουρνιστή ρεβυθάδα, με αλμυρούτσικες αντζούγιες και κομμάτια κεφαλοτυριού που λιώνουν ελαφρώς και ροδίζουν όμορφα.
Ένα σπανακόρυζο κάπως διαφορετικό από το παραδοσιακό που έχουμε συνηθίσει αλλά σίγουρα θα το λατρέψετε.
Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας από την Ήπειρο με ψιλά φασόλια και καυτερή πιπεριά.
Μόλις 3 υλικά αρκούν για να έχουμε στο ντουλάπι μας το πιο μυρωδάτο γλυκό άρτυμα: ζαχαρωμένες λεμονόφλουδες!
Αυτό το ιδιαίτερο «ταμπουλέ» δεν έχει πλιγούρι αλλά ωμό, τριμμένο κουνουπίδι μαζί με χειμωνιάτικα φρούτα και μπόλικο χυμό λεμονιού.
Εξαιρετικό, παραδοσιακό φαγητό από το Καπέσοβο, χορτοφαγικό και πεντανόστιμο με χόρτα εποχής και όσπρια.
Ιδιαίτερη βελουτέ σούπα με ξινόμηλα και κουνουπίδι ιδανική για vegans!
Αυτός ο πουρές πατάτας έχει εκείνο το «κάτι» παραπάνω που χρειάζεται για να σταθεί σε ένα γιορτινό τραπέζι.
Εμπλουτίζουμε αυτό το μυρωδάτο και πικάντικο λαχανόρυζο με το λαχανικό της εποχής, την κολοκύθα. Προσθέτει επιπλέον γλύκα, γήινη γεύση και φίνο άρωμα.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr