Η συνταγή της ημέρας: ''Τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ βήμα-βήμα''

Άρτος και Θεάματα 10 Μαϊου 2024

Μπορεί, αν και με γλυκιά γεύση, το πρώτο γεύμα της ημέρας να είναι υγιεινό και θρεπτικό; Φυσικά και γίνεται! Αν φτιάξουμε pancakes!

Άννα Ναθαναηλίδου

Φωτογραφίες: Μανώλης Κάπα

Δείτε πως φτιάχνουμε τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ, βήμα – βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ

το αλεύρι…

τη ζάχαρη…

το μπέικιν πάουντερ…

τη σόδα…

το αλάτι

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ

το ξινόγαλο…

τα αυγά…

το λιωμένο βούτυρο…

και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν.

Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.

Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μεσαίας έντασης φωτιά.

Παίρνουμε 1/2 κούπα από το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.

Μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε το πάνκεϊκ. Το ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει και από τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Σερβίρονται ζεστά με μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας μας.


20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά - Μερίδες: 12
  •  3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  •  3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1 1⁄2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  •  3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  3 κούπες ξινόγαλο
  •  1/2 κούπα γάλα
  •  3 αυγά
  •  1/3 κούπας βούτυρο, λιωμένο + λίγο ακόμη για το τηγάνι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε αμερικανικά πάνκεϊκ, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ξινόγαλο, το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν.
  3. Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μεσαίας έντασης φωτιά.
  5. Παίρνουμε 1/2 κούπα από το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  6. Μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε το πάνκεϊκ.
  7. Το ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει και από τις δύο πλευρές.
  8. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  9. Σερβίρονται, τα αμερικανικά πάνκεϊκ, ζεστά με μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.

Φωτογραφίες και το άρθρο στο: www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 492 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.