Η συνταγή της ημέρας: ''Σάντουιτς με ελιές, ντομάτα, ανθότυρο και μαϊντανό''

Άρτος και Θεάματα 21 Ιουνίου 2024

Ένα μείγμα από ελιές, κάπαρη, μαϊντανό, χυμό και ξύσμα λεμονιού δίνει σε αυτό το σάντουιτς με ντομάτα και ανθότυρο πολύ φρέσκια και καλοκαιρινή αίσθηση.

Δημήτρης Καρατζάς

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

15' προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 23'

Υλικά - Τεμάχια: 2
  •  4 φέτες ψωμί λευκό, προζυμένιο
  •  100 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια
  •  100 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
  •  30 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό
  •  χυμός από 1 λεμόνι ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  •  2 ώριμες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
  •  λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε το σάντουιτς με ελιές, ντομάτα, ανθότυρο, και μαϊντανό προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλες τις ελιές, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τον χυμό, το ξύσμα και αλάτι και πιπέρι, σε διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι όλα τα υλικά να ψιλοκοπούν, αλλά να μη γίνουν πάστα.
  3. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο όλες τις φέτες ψωμιού από τη μία πλευρά τους και μοιράζουμε το μείγμα ελιάς σε όλες τις φέτες.
  4. Τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το ψωμί.
  5. Ξεφουρνίζουμε. Μοιράζουμε το κομματιασμένο ανθότυρο στις δύο φέτες και στις άλλες δύο μοιράζουμε τις φέτες ντομάτας.
  6. Ραντίζουμε όλες τις φέτες με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Καπακώνουμε προσεκτικά τις φέτες με ανθότυρο πάνω στις φέτες με ντομάτα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 457 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.