Η ρεβυθάδα της Σίφνου είναι θρυλική. Σιγομαγειρεμένα στη γάστρα, με τα κρεμμύδια, το λάδι, το δαφνόφυλλα τα ρεβύθια έχουν άφταστη νοστιμιά.
Η ρεβυθάδα της Σίφνου είναι θρυλική. Σιγομαγειρεμένα στη γάστρα, με τα κρεμμύδια, το λάδι, το δαφνόφυλλα τα ρεβύθια έχουν άφταστη νοστιμιά.
Ολόφρεσκες στήρες, λαχανικά και τραχανάς είναι τα συστατικά αυτής της παραδοσιακής ψαρόσουπας από τη Λέσβο.
Ίσως η διασημότερη πίτα της Μακεδονίας!
Η Αναφιώτισσα Μαργαρίτα Καλογεροπούλου μας έδωσε τη συνταγή για το περίφημο γλυκό κουφέτο που γίνεται με μέλι και αμύγδαλα και είναι γαμήλιο κέρασμα σε πολλά νησιά των Κυκλάδων.
Το τουρλού είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό και στον ταβά μελώνει υπέροχα
«Γεμιστά» ή «παραγεμιστά» λένε στην Ανάφη τα σκαλτσούνια τους, που παραδοσιακά γίνονται τηγανητά, αν και πλέον κάποιοι τα ψήνουν στον φούρνο για να γίνουν πιο ελαφριά.
Σιφναίικος νηστίσιμος κεφτές για τη Σαρακοστή αλλά και μεζές για όλο τον χρόνο.
Τα μεσογειακά μυρωδικά χαρίζουν συναρπαστική ευωδιά και το μαστιχωτό τυρί απολαυστική υφή σε αυτά τα απίθανα χορτοκεφτεδάκια.
Αυτοί οι κεφτέδες δεν έχουν ανάγκη τον κιμά. Έχουν βλίτα, πατάτες, παξιμάδι αλλά και σφέλα και πικάντικη γραβιέρα. Απίθανοι!
Σκορδομακάρονα με ντομάτα και τζίντζερ, μια συνταγή για την πιο μυρωδάτη και ελαφρώς πικάντικη μακαρονάδα από την Σαντορίνη.
Αυτός ο καγιανάς από την Πελοπόννησο είναι για μερακλήδες. Έχει ντομάτες, κρεμμύδι, μελιτζάνα, πιπεριά, ακόμα και πατάτες. Τα φρέσκα αυγά είναι εκ των ων ουκ άνευ!
Μια πεντανόστιμη καλοκαιρινή συνταγή για μπάμιες στον φούρνο, από τον μοναχό Επιφάνιο.
Με ώριμες ντομάτες, βασιλικό και θυμάρι φτιάχνουμε το πιο νόστιμο γιουβέτσι του καλοκαιριού!
Απλή και εύκολη καρυδόπιτα που θα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή με σιρόπι από γλυκό καρυδάκι.
Κλασικό φαγητό τα φασολάκια, σε αυτή την εκδοχή τους όμως τα μαγειρεύουμε στον φούρνο και όχι στην κατσαρόλα, με ζαμπόν και τυριά και είναι πεντανόστιμα.
Τηγανόψωμο πανεύκολο, χορταστικό και νοστιμότατο, ιδανικό για το πρωινό ή για να συνοδέψει παγωμένη μπίρα.
Οι αγαπημένες συνταγές από τον μπουφέ των Βραβείων Ποιότητας 2019 είναι κατάλληλες για κάθε γιορτινό κάλεσμα.
Το τηγάνι είναι ο σύμμαχός μας στα γρήγορα μαγειρέματα. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας καθοδηγεί για να φτιάξουμε τη ριγανάτη τηγανιά των ονείρων μας σε χρόνο μηδέν.
Συνταγή από τη Χαλκιδική, πικάντικη χάρη στην τσούσκα πιπεριά και με την πλούσια νοστιμιά της σαρδέλας.
Στην παραδοσιακή μορφή της κρεατόπιτας αυτής βάζουμε το αρνί ωμό και με τα κόκαλα, κι έπειτα ψήνουμε στον φούρνο.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr