Ο μοναχός Επιφάνιος έβαζε φρέσκο δυόσμο στα μπαρμπουνοφάσουλα με πελτέ γιατί δίνει δροσιά στο φαγητό και λειτουργεί χωνευτικά.
Ο μοναχός Επιφάνιος έβαζε φρέσκο δυόσμο στα μπαρμπουνοφάσουλα με πελτέ γιατί δίνει δροσιά στο φαγητό και λειτουργεί χωνευτικά.
Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά νηστίσιμα του νησιού.
Μία συνταγή που απαιτεί τον χρόνο της αλλά θα σας προσφέρει μια γεμάτη γεύση στην περίοδο της νηστείας και όχι μόνο
Θυμίζουν κάπως τη δική μας φασολάδα με δεμένη σάλτσα και όχι σουπέ.
Μαυρομάτικα με πιπεριές με μπόλικο άνηθο για να είναι μυρωδάτο το φαγητό, και λάδι για να είναι ζουμερό.
Καλοκαιρινό πιάτο με όσπρια και αλμυρό ψαράκι.
Ένα από τα best seller του χορτοφαγικού Roots στη Θεσσαλονίκη είναι αυτό το μπέργκερ, και ο Μάνος Γρηγορόπουλος μας έδωσε τη συνταγή.
Τρυφερό και αρκετά λιπαρό κρέας, το χεράκι είναι ιδανικό για ρολό.
Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας από την Ήπειρο με ψιλά φασόλια και καυτερή πιπεριά.
Το όνομά της σημαίνει «δύο φορές βρασμένη», μια που η χορταστική φασολάδα της Τοσκάνης, που έχει και πολλά λαχανικά, φτιάχνεται σε μεγάλες ποσότητες και ζεσταίνεται ξανά και ξανά.
Η τελειότητα σε ένα ταψί: γίγαντες με μύδια, αχιβάδες και κρόκο Κοζάνης, φουρνιστοί και μελωμένοι!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.
Ένα μελωμένο λαδερό με χάντρες και πατάτες. Τη διαφορά κάνει η γενναία ποσότητα μάραθου που δίνει επιπλέον φρεσκάδα και νοστιμιά στο πιάτο.
Μια διαφορετική φασολάδα από τη κλασική, ο συνδυασμός των καρυδιών με τα φασόλια και τα λαχανικά είναι που τη κάνουν να ξεχωρίζει.
Ολόγλυκα φασόλια γίγαντες, που στο τέλος του ψησίματος πρέπει να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr