Μια διαφορετική φασολάδα από τη κλασική, ο συνδυασμός των καρυδιών με τα φασόλια και τα λαχανικά είναι που τη κάνουν να ξεχωρίζει.
- 250 γρ. φασόλια άσπρα, μέτρια
- 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
- 3 κλωνάρια σέλινο
- 2 μικρά καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1 πράσο, το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος
- 2 μικρές πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
- 3 - 4 σκελίδες σκόρδου
- 1 χουφτίτσα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι και πιπέρι
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, τριμμένα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
- Βάζουμε τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν από το βράδυ.
- Την επομένη τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να βράσουν.
- Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
- Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και μαζί το λάδι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν βράσουν και τα φασόλια και τα λαχανικά, φροντίζουμε να υπάρχει λίγο ζουμί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια.
- Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, οπότε τα καρύδια θα αφήσουν το λάδι τους και το φαγητό θα πάρει ιδιαίτερη νοστιμιά και ένα ωραίο καστανό χρώμα.