Η συνταγή της ημέρας: ''Χάντρες με αμάραθα''

Άρτος και Θεάματα 28 Ιουλίου 2023

Ένα μελωμένο λαδερό με χάντρες και πατάτες. Τη διαφορά κάνει η γενναία ποσότητα μάραθου που δίνει επιπλέον φρεσκάδα και νοστιμιά στο πιάτο.

Καφενείο Πρόβαρμα

Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς


10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 κιλό φασόλια χάντρες καθαρισμένες
  •  1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  2 ντομάτες, τριμμένες
  •  1 μεγάλο ματσάκι μάραθο, χονδροκομμένο
  •  2 πατάτες, σε κυβάκια
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τις χάντρες με αμάραθα, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά, εκτός από τις πατάτες, στην κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, κι αν δούμε ότι χρειάζεται, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 441 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.