Η συνταγή της ημέρας: ''Χάντρες με αμάραθα''

Άρτος και Θεάματα 28 Ιουλίου 2023

Ένα μελωμένο λαδερό με χάντρες και πατάτες. Τη διαφορά κάνει η γενναία ποσότητα μάραθου που δίνει επιπλέον φρεσκάδα και νοστιμιά στο πιάτο.

Καφενείο Πρόβαρμα

Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς


10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 κιλό φασόλια χάντρες καθαρισμένες
  •  1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  2 ντομάτες, τριμμένες
  •  1 μεγάλο ματσάκι μάραθο, χονδροκομμένο
  •  2 πατάτες, σε κυβάκια
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τις χάντρες με αμάραθα, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά, εκτός από τις πατάτες, στην κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, κι αν δούμε ότι χρειάζεται, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 455 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025

Η σημερινή σύνοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο είναι μια δυναμική και ισχυρή όψη που φέρνει στο προσκήνιο τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση και την ανάγκη για προσωπική και επαγγελματική μεταμόρφωση.