Ένα μελωμένο λαδερό με χάντρες και πατάτες. Τη διαφορά κάνει η γενναία ποσότητα μάραθου που δίνει επιπλέον φρεσκάδα και νοστιμιά στο πιάτο.
- 1 κιλό φασόλια χάντρες καθαρισμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 1 μεγάλο ματσάκι μάραθο, χονδροκομμένο
- 2 πατάτες, σε κυβάκια
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε τις χάντρες με αμάραθα, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά, εκτός από τις πατάτες, στην κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, κι αν δούμε ότι χρειάζεται, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.