Tag: σπανάκι

Το θέλει το λαδάκι του το σπανακόρυζο, αλλά γίνεται ωραιότατο και χωρίς αυτό. Σ’ αυτή την αλάδωτη συνταγή, το σπανάκι το αχνίζουμε αντί να το σοτάρουμε, και το νοστιμίζουμε με μπόλικα μυρωδικά, σπαράγγια, ντομάτα και πολτό σουσαμιού.

Τα ολόκληρα τηγανισμένα φύλλα δυόσμου γίνονται στη στιγμή τραγανά τσιπς, που προσθέτουν πλούσιο άρωμα στο φαγητό και μάλιστα μόλις λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Μια κλασική σπανακόπιτα με τα όλα της: τα μυρωδικά, τη φέτα, τον τραχανά που θα ρουφήξει τα νόστιμα ζουμιά στο ψήσιμο, και το ωραίο, τραγανό, χωριάτικο φύλλο της.

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο της διενέργειας τακτικών ελέγχων και με τη συνδρομή του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε στο προϊόν «γαριδομπουκιές παναρισμένες σε γαλέτα με σπανάκι» την παρουσία αυγού