Το μπούτι της γίδας μπαίνει για δυο ώρες στον φούρνο, τυλιγμένο σε λαδόκολλα με ντοματάκια, κρεμμύδι, σκόρδο, λεμόνι και βούτυρο και βγαίνει ένα φαγητό σπέσιαλ.
Το μπούτι της γίδας μπαίνει για δυο ώρες στον φούρνο, τυλιγμένο σε λαδόκολλα με ντοματάκια, κρεμμύδι, σκόρδο, λεμόνι και βούτυρο και βγαίνει ένα φαγητό σπέσιαλ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.
Παραδοσιακά χρησιμοποιείται φορμαέλα Αραγονίας, αλλά είναι δυσεύρετο τυρί, γι’ αυτό το αντικαθιστούμε με μια πικάντικη γραβιέρα.
Άλλο μακαρονάδα με κιμά και άλλο μακαρονάδα με άφθονο μπαχαράτο κιμά, πικάντικο λουκάνικο τσορίθο και κρέμα παρμεζάνας!
Ο παραδοσιακός συνδυασμός οσπρίου και ρυζιού, όπου το ένα συμπληρώνει το άλλο σε θρεπτικές ουσίες και το κάνει πιο εύπεπτο, σε νησιώτικη εκδοχή!
Η κοπέλα, η οποία δεν θέλησε να παρευρεθεί στο δικαστήριο, χρειάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, καθώς οι εισαγγελικές αρχές την είχαν παραπέμψει σε δίκη για δύο πράξεις, οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έλαβαν χώρα ενώ εκείνη ήταν αιχμάλωτη.
Η 19χρονη, που έχει κριθεί πρωτοδίκως πως υπήρξε αιχμάλωτη αστυνομικού, κατηγορείται ότι “διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους”.
Λεμονάτη και πλούσια σαλάτα με αρακά, ντρέσινγκ γιαουρτιού και προσούτο. Ιδανική για το ταπεράκι του γραφείου!
Σαραγλί φτιάχνουν σε όλη την Ελλάδα αλλά το σουσαμένιο σαραγλί του Έβρου είναι μοναδικής νοστιμιάς!
Είναι μια ιδιαίτερη και λιχούδικη, φουρνιστή ρεβυθάδα, με αλμυρούτσικες αντζούγιες και κομμάτια κεφαλοτυριού που λιώνουν ελαφρώς και ροδίζουν όμορφα.
Νόστιμο, χορτοφαγικό, κατσαρολάτο φαγάκι από τη Σμύρνη με πατάτες, ντομάτα και ελιές, ιδανικό ως συνοδευτικό ή ως κύριο γεύμα.
Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο tvxs.gr, η 19χρονη, η υπόθεση της οποίας έχει κινητοποιήσει την ελληνική κοινωνία, κατηγορείται ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους», σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα.
Άλλα λαχανικά για τον ζωμό, άλλα για φάγωμα, ποικιλία μυρωδικών και ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί!
Μια λίγο διαφορετική ιδέα για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.
Παραδοσιακή συνταγή για κυνήγι από το Μπουραζάνι, με μαριναριμένο και σιγοψημένο ζαρκάδι που συνοδεύεται από μια ιδιαίτερη και πολύ γευστική καρυδάτη σάλτσα.
Σε 15 λεπτά είναι έτοιμη αυτή η εξαιρετική μαρμελάδα μήλο με μπράντι!
Ένα σπανακόρυζο κάπως διαφορετικό από το παραδοσιακό που έχουμε συνηθίσει αλλά σίγουρα θα το λατρέψετε.
Ταιριάζουν τόσο με πατάτες όσο και με πιλάφι. Δοκιμάστε το με μπασμάτι, που δένει υπέροχα με τη σάλτσα.
Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας από την Ήπειρο με ψιλά φασόλια και καυτερή πιπεριά.
Το εθνικό πιάτο της Ουγγαρίας, είναι κάτι ανάμεσα σε βραστό και μαγειρευτό.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr