Μια αυθεντική συνταγή για γαλατόπιτα Μάνης, που οι ίδιοι οι Μανιάτες αποκαλούν γαλακόπιτα.
Μια αυθεντική συνταγή για γαλατόπιτα Μάνης, που οι ίδιοι οι Μανιάτες αποκαλούν γαλακόπιτα.
Μανιάτικα τηγανοψωμάκια, ιδανικά για πρωϊνό αλλά και για ένα απολαυστικό σνακ.
Μια κλασική σπανακόπιτα με τα όλα της: τα μυρωδικά, τη φέτα, τον τραχανά που θα ρουφήξει τα νόστιμα ζουμιά στο ψήσιμο, και το ωραίο, τραγανό, χωριάτικο φύλλο της.
Γαλατόπιτα σπέσιαλ που βάζει κάτω βάσκικα τσιζκέικ και φλαν παριζιέν!
Παραδοσιακά χρησιμοποιείται φορμαέλα Αραγονίας, αλλά είναι δυσεύρετο τυρί, γι’ αυτό το αντικαθιστούμε με μια πικάντικη γραβιέρα.
Τα τελί πισία είναι ένα ζυμαρένιο κέρασμα σχετικά γρήγορο που απαιτεί ωστόσο, μαστόρικη τεχνική με μπελαλίδικα και διαρκή ανοίγματα και στριψίματα.
Αυτή η εύκολη κρεμμυδόπιτα είναι στην ουσία ένα είδος ζυμαρόπιτας με μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι. Τη σερβίρουμε ως πρωινό, ως κολατσιό, ή ως ορεκτικό.
Για αυτή την πανεύκολη τυρόπιτα δεν χρειάζεται να φτιάξετε ούτε φύλλο. Ανακατεύετε τη ζύμη με τη φέτα, ψήνετε και έτοιμη!
Στην παραδοσιακή μορφή της κρεατόπιτας αυτής βάζουμε το αρνί ωμό και με τα κόκαλα, κι έπειτα ψήνουμε στον φούρνο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.
Πως σας φαίνεται φέτος να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά νόστιμα, λαμπερά και ξεκούραστα; Αυτή η απίθανα αρωματική βασιλόπιτα με ξερά φρούτα δεν θέλει καν μίξερ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 204.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 174.
Η γέμιση μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα γούστα μας και έτσι εκτός από τυροπιτάκια, να φτιάξουμε κιμαδοπιτάκια, λουκανικοπιτάκια κ.ά. ‘Ο,τι πρέπει για πρωινό!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 187.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.
Οι λαχταριστές πίτες αρέπας είναι ένα παραδοσιακό κολομβιανό συνοδευτικό, όπως η δική μας πίτα για το σουβλάκι ή το ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 53.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr