Για αυτή την πανεύκολη τυρόπιτα δεν χρειάζεται να φτιάξετε ούτε φύλλο. Ανακατεύετε τη ζύμη με τη φέτα, ψήνετε και έτοιμη!
- 2 αυγά μεσαία
- 100 γρ. (1/2 κούπα) ελαιόλαδο
- 200 γρ. (1 κούπα) γάλα
- 220 γρ. (1 + 3/4 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 170 γρ. φέτα + 60 γρ. επιπλέον για την επιφάνεια σουσάμι
- Για να φτιάξουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα 170 γρ. φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30 × 25 εκ., στον πάτο του οποίου έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Τρίβουμε από πάνω τα 60 γρ. φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
- Ψήνουμε τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C, για περίπου 40 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.