Αυτό θα πει ταχύτητα: πίτσες με πίτα από σουβλάκι κι ό,τι γέμιση τραβάει η όρεξή μας. Εμείς σας προτείνουμε τρεις για να διαλέξετε όποια προτιμάτε ή να φτιάξετε πολλές, διαφορετικές μεταξύ τους.
- μία πίτα σουβλακιού
- 2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας από κονσέρβα
- 4 κουτ. σούπας (60 γρ.) τριμμένη γραβιέρα
- 2 κουτ. σούπας (30 γρ.) φέτα
- 1/8 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 2-3 ελιές
- μία πίτα σουβλακιού
- 2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας από κονσέρβα
- 3 κουτ. σούπας (45 γρ.) τριμμένη γραβιέρα
- 4 μίνι μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα ή 1/2 μεγάλη
- 3 ντοματίνια, σε κυβάκια
- λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
- μία πίτα σουβλακιού
- 2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας από κονσέρβα
- 4 κουτ. σούπας κασέρι χοντροτριμμένο
- 3-4 λεπτές φέτες ντομάτας αλατοπιπερωμένες
- 6-7 πολύ λεπτές φέτες λουκάνικο
- μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
- Αλείφουμε μία πίτα σουβλακιού με τον χυμό ντομάτας.
- Σκορπίζουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα ανακατεμένη με τη φέτα και τη ρίγανη. Η υγρασία που έχει η φέτα δεν θα αφήσει να στεγνώσει η πίτσα.
- Κόβουμε τις ελιές κομμάτια και τις σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Αλείφουμε μία πίτα σουβλακιού με τον χυμό ντομάτας.
- Σκορπίζουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα.
- Σπάμε με το χέρι τη μοτσαρέλα πάνω στην πίτσα, ώστε τα ζουμιά της να πέσουν και να σταθούν πάνω στη γραβιέρα (αυτοί οι μαγικοί χυμοί θα κάνουν πιο μαλακή την πίτα και δεν θα παραστεγνώσει).
- Κόβουμε τα ντοματίνια σε κυβάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σκορπίζουμε από πάνω.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
- Αλείφουμε μία πίτα σουβλακιού με τον χυμό ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με το κασέρι. Το λιωμένο κασέρι είναι «μονωτικό» και θα βοηθήσει να μη γίνει «λάστιχο» η πίτα.
- Από πάνω βάζουμε τις φέτες ντομάτας αλατοπιπερωμένες και τις φέτες λουκάνικο.
- Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
- Αφού στήσουμε τα υλικά της επιλογής μας πάνω στις πίτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 200°C για 7 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.