H συνταγή της ημέρας: ''Γρήγορες πίτσες με πίτες σουβλακιού''

Άρτος και Θεάματα 08 Οκτωβρίου 2023

Αυτό θα πει ταχύτητα: πίτσες με πίτα από σουβλάκι κι ό,τι γέμιση τραβάει η όρεξή μας. Εμείς σας προτείνουμε τρεις για να διαλέξετε όποια προτιμάτε ή να φτιάξετε πολλές, διαφορετικές μεταξύ τους.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος - Βοηθός Φωτογράφου: Αντώνης Καβούρης


5' προετοιμασία
7' ψήσιμο
Σύνολο: 12'

Υλικά - Τεμάχια: 1
Γέμιση φέτα, γραβιέρα και ελιές
  •  μία πίτα σουβλακιού
  •  2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας από κονσέρβα
  •  4 κουτ. σούπας (60 γρ.) τριμμένη γραβιέρα
  •  2 κουτ. σούπας (30 γρ.) φέτα
  •  1/8 κουτ. γλυκού ρίγανη
  •  2-3 ελιές
Γέμιση μοτσαρέλα, ντοματίνια και βασιλικό
  •  μία πίτα σουβλακιού
  •  2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας από κονσέρβα
  •  3 κουτ. σούπας (45 γρ.) τριμμένη γραβιέρα
  •  4 μίνι μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα ή 1/2 μεγάλη
  •  3 ντοματίνια, σε κυβάκια
  •  λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Γέμιση κασέρι, ντομάτα και λουκάνικο
  •  μία πίτα σουβλακιού
  •  2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας από κονσέρβα
  •  4 κουτ. σούπας κασέρι χοντροτριμμένο
  •  3-4 λεπτές φέτες ντομάτας αλατοπιπερωμένες
  •  6-7 πολύ λεπτές φέτες λουκάνικο
  •  μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
Διαδικασία
Με φέτα, γραβιέρα και ελιές
  1. Αλείφουμε μία πίτα σουβλακιού με τον χυμό ντομάτας.
  2. Σκορπίζουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα ανακατεμένη με τη φέτα και τη ρίγανη. Η υγρασία που έχει η φέτα δεν θα αφήσει να στεγνώσει η πίτσα.
  3. Κόβουμε τις ελιές κομμάτια και τις σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια.
Με μοτσαρέλα, ντοματίνια και βασιλικό
  1. Αλείφουμε μία πίτα σουβλακιού με τον χυμό ντομάτας.
  2. Σκορπίζουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα.
  3. Σπάμε με το χέρι τη μοτσαρέλα πάνω στην πίτσα, ώστε τα ζουμιά της να πέσουν και να σταθούν πάνω στη γραβιέρα (αυτοί οι μαγικοί χυμοί θα κάνουν πιο μαλακή την πίτα και δεν θα παραστεγνώσει).
  4. Κόβουμε τα ντοματίνια σε κυβάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σκορπίζουμε από πάνω.
  5. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Με κασέρι, ντομάτα και λουκάνικο
  1. Αλείφουμε μία πίτα σουβλακιού με τον χυμό ντομάτας.
  2. Πασπαλίζουμε με το κασέρι. Το λιωμένο κασέρι είναι «μονωτικό» και θα βοηθήσει να μη γίνει «λάστιχο» η πίτα.
  3.  Από πάνω βάζουμε τις φέτες ντομάτας αλατοπιπερωμένες και τις φέτες λουκάνικο.
  4. Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Το ψήσιμο
  1. Αφού στήσουμε τα υλικά της επιλογής μας πάνω στις πίτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 200°C για 7 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.


Προβλήθηκε 552 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.