Και τι δεν ψήνεται τελικά στα κάρβουνα! Φασολάκια, κολοκύθια, πιπεριές, κολοκυθοανθοί, πατάτες, ντομάτες, ακόμα και χόρτα και σαλατικά, που γίνονται καψαλισμένα και ζουμερά.
Και τι δεν ψήνεται τελικά στα κάρβουνα! Φασολάκια, κολοκύθια, πιπεριές, κολοκυθοανθοί, πατάτες, ντομάτες, ακόμα και χόρτα και σαλατικά, που γίνονται καψαλισμένα και ζουμερά.
Μυρωδάτη και φίνα τούτη η μαγειρίτσα, με μπόλικα κρεμμυδάκια και άφθονο άνηθο, χωρίς μαρούλι.
Ασυνήθιστο, απίθανα νόστιμο μέσα στην απλότητά του, ένα πιάτο-έκπληξη από τη Βόρεια Εύβοια.
O χιουροπασπαλάς είναι το χαρακτηριστικό πιάτο των Μανιατών και το μαγείρευαν την περίοδο των χοιροσφαγίων, τον Δεκέμβριο.
Πρωτότυπα ντολμαδάκια στον φούρνο με ανοιξιάτικα τυριά, ένας λαχταριστός μεζές για την παρέα, για τα τραπέζια μας, για να συνοδεύουμε το κρασί ή το απόσταγμα της αρεσκείας μας.
Το χταπόδι στιφάδο είναι ένα νόστιμο και μελωμένο φαγητό που συνηθιζόταν στα σμυρναίικα τραπέζια.
Την ώρα που ψήνονται οι καρυκευμένοι με πάπρικες κεφτέδες φτιάχνουμε κι έναν πουρέ και σε ελάχιστο χρόνο έχουμε ένα πλήρες και γευστικότατο γεύμα.
Συνδεδεμένος με ένα θεατρικό έργο που ανέβηκε στο Παρίσι το 1894, από τα πιάτα που σερβιρίστηκαν στον Τιτανικό, ο αστακός Thermidor είναι η επιτομή του κλασικού.
Ξεφεύγουμε από τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά και φτιάχνουμε ένα πιάτο φίνο και ιδιαίτερο που συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι με κουρκουμά, κουκουνάρι και δυόσμο.
Τα κυπριακά ντολμαδάκια έχουν κιμά, λεμόνι και ντομάτα, και ψήνονται στον φούρνο.
Το ιταλικό οσομπούκο συνήθως το συναντάμε με λευκή σάλτσα κρασιού ή κοκκινιστό.
Αυτή η εύκολη κρεμμυδόπιτα είναι στην ουσία ένα είδος ζυμαρόπιτας με μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι. Τη σερβίρουμε ως πρωινό, ως κολατσιό, ή ως ορεκτικό.
Μια πληθωρική συνταγή για rib eye, και ένα πραγματικό center piece για το γιορτινό τραπέζι.
Μια ονειρεμένη τηγανιά, για δύο ή για τέσσερις! Σε μεγάλες πείνες μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 187.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 145.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr