H συνταγή της ημέρας: ''Kοτόπουλο στον φούρνο με λαχανικά''

Άρτος και Θεάματα 08 Σεπτεμβρίου 2023

Τραγανό, ζουμερό και μελωμένο κοτόπουλο με λαχανικά. Τα βάζουμε όλα μπλουμ σε ένα ταψί και έτοιμο! Τόσο απλά.

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου άλλες 91 συνταγές σε περιμένουν να τις ετοιμάσεις στο λεπτό.H βίβλος της εύκολης μαγειρικής που θα αλλάξει τη ζωή μας, αυτήν την Κυριακή με την Καθημερινή.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Αντωνία Κατή


10' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 6-8 κομμάτια
  •  6 κολοκυθάκια μέτρια, κομμένα στη μέση
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  •  5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, ολόκληρες
  •  4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  •  1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, χοντροκοπανισμένοι
  •  τα φύλλα από 5-6 κλωνάρια δυόσμου, χοντροκομμένα + λίγα επιπλέον, για το σερβίρισμα
  •  ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο φούρνου με λαχανικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Στο μεγάλο ταψί του φούρνου ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
  3. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  4. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  5. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό στην άκρη για 10-15 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  6. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα μυρωδικών, πράσινη σαλάτα και φρέσκια μυζήθρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 672 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.