H συνταγή της ημέρας:''Κεφτεδάκια-μπουκίτσες''

Άρτος και Θεάματα 30 Οκτωβρίου 2023

Τα κεφτεδάκια είναι πλασμένα σε μέγεθος μικρής μπουκιάς και μπορούν εύκολα να συνοδεύσουν τα πρώτα κρασιά ή τα απεριτίφ, πριν περάσουμε στην τραπεζαρία για το δείπνο.

Νότα Μασσέλου
φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς


20' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά - Μερίδες: 8 (ως ορεκτικό)
  •  1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα
  •  2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα στο μούλτι
  •  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  1 αυγό
  •  1 κουταλιά σούπας ξίδι
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  1/4 καρβέλι ψωμί, βρεγμένο, στυμμένο, χωρίς την κόρα αλάτι, πιπέρι
  •  1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  •  1 κουτ. γλυκού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  αλεύρι για το αλεύρωμα
  •  λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια-μπουκίτσες σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα.
  2. Αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο, ώστε να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα.
  3. Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 εκ. λάδι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
  5. Σε ένα πιάτο βάζουμε μπόλικο αλεύρι και κυλάμε τα κεφτεδάκια, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
  6. Τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 581 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025

Η σημερινή σύνοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο είναι μια δυναμική και ισχυρή όψη που φέρνει στο προσκήνιο τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση και την ανάγκη για προσωπική και επαγγελματική μεταμόρφωση.