Φτιάχνουμε αυτή την εύκολη αλλά εντυπωσιακή πατσαβουρόπιτα με την πλούσια κρέμα και τα φρέσκα σμέουρα, με έτοιμο φύλλο κρούστας και απολαμβάνουμε με όλη την οικογένεια!
Φτιάχνουμε αυτή την εύκολη αλλά εντυπωσιακή πατσαβουρόπιτα με την πλούσια κρέμα και τα φρέσκα σμέουρα, με έτοιμο φύλλο κρούστας και απολαμβάνουμε με όλη την οικογένεια!
Έκαναν πολλά γλυκά του κουταλιού στη Σμύρνη.
Ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αυτή η πρωτότυπη «σταφυλάδα»
Ένα από τα πιο φωτεινά, γλυκόξινα γλυκά κουταλιού του καλοκαιριού στις Κυκλάδες
Με λίγα υλικά φτιάχνουμε ένα εντυπωσιακό ρολό μαρέγκας με γέμιση από σαντιγί και ανάμεικτα φρούτα του καλοκαιριού.
Για αυτό το γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, ο σεφ προτείνει ζελέ λεμόνι, που του χαρίζει έξτρα δροσερή γεύση, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια άλλη γεύση θέλουμε.
Αρωματικό και απίστευτα νόστιμο αυτό το κέικ με αμύγδαλα και λεμόνι. Απαραίτητο με το τσάι, τον καφέ ή το ρόφημα της αρεσκείας σας.
Αυτό το ιδιαίτερο «ταμπουλέ» δεν έχει πλιγούρι αλλά ωμό, τριμμένο κουνουπίδι μαζί με χειμωνιάτικα φρούτα και μπόλικο χυμό λεμονιού.
Πως σας φαίνεται φέτος να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά νόστιμα, λαμπερά και ξεκούραστα; Αυτή η απίθανα αρωματική βασιλόπιτα με ξερά φρούτα δεν θέλει καν μίξερ.
Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς το Book of Dead, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κατανοήσετε το παιχνίδι και να απολαύσετε την εμπειρία του στο έπακρο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.
Ένα πανεύκολο, φραουλένιο σορμπέ για να γλυκαθείτε και να δροσιστείτε. Ιδανικό μετά από ένα πλούσιο γεύμα ως ελαφρύ επιδόρπιο.
Μια φρέσκια φραουλένια σάλτσα που ταιριάζει πολύ με παγωτά, γιαούρτι και κρέμες, αλλά και με όλα τα σοκολατένια γλυκά, όπως μους, κέικ και τούρτες.
«Κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο» ολόλυζε απʼ τα ραδιοκύματα και την πρώιμη τηλεοπτική προπαγάνδα η Χούντα. «Κάθε πόλη και καζίνο, κάθε χωριό και κουλοχέρηδες» –
Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.
* Η παγκοσμιοποίηση, η αλλαγή διατροφικών και καταναλωτικών προτύπων, το κόστος παραγωγής αλλά και οι ιδιαιτερότητες του Έλληνα, η απουσία υποδομών αλλά και ελέγχων..
Αρωγός των κοινωνικά αδύναμων πολιτών με κάθε τρόπο είναι ο Δήμος Βύρωνα, ο οποίος στο πλαίσιο του προγράμματος σίτισης απόρων και ευπαθών ομάδων, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού, διέθεσε δωρεάν 1 τόνο πορτοκάλια σε 4 ενορίες της πόλης μας. Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα με τη διάθεση 500 κιλών ρυζιού, ενώ μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί στις ενορίες, μέσω του «Χωριού Παραγωγών», περισσότεροι από 6 τόνοι τροφίμων για την ενίσχυση των απόρων.
Ο δεύτερος κύκλος αναλύσεων σε φρούτα και λαχανικά που πραγματοποίησε η Greenpeace, επιβεβαιώνει πως δεκάδες φυτοφάρμακα καταλήγουν στο πιάτο μας και η διατροφή μας κινδυνεύει, με παράπλευρη απώλεια?τις μέλισσες. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013 έγιναν αναλύσεις σε 34 δείγματα 11 λαχανικών και φρούτων ευρείας κατανάλωσης, τα οποία πωλούνται στην ελληνική αγορά.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr