Είναι ένα κέικ αφράτο, νόστιμο, αρωματικό. Έχει κομματάκια σοκολάτας και γίνεται εύκολα και απλά, χωρίς μίξερ. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Απολαύστε το!
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τη φόρμα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα ηλιέλαιο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
- 3 αυγά
- 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
- ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ λαδιού με σοκολάτα χωρίς μίξερ, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ, μεσαίου μεγέθους.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
- Τον αδειάζουμε μέσα στη φόρμα, την οποία βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Αν δεν έχουμε φρέσκο χυμό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συσκευασμένο.
- Αν θέλουμε, αντί για ξύσμα πορτοκαλιού, βάζουμε λεμονιού ή δύο βανίλιες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.