Με έµπνευση από το παραδοσιακό εθιµοτυπικό γλύκισµα, δηµιουργούµε ένα πρωινό µε υπερδυναµωτικό χαρακτήρα που θα ζήλευαν τα energy bowls: ασουρές με μαστίχα και σύκα.
Με έµπνευση από το παραδοσιακό εθιµοτυπικό γλύκισµα, δηµιουργούµε ένα πρωινό µε υπερδυναµωτικό χαρακτήρα που θα ζήλευαν τα energy bowls: ασουρές με μαστίχα και σύκα.
Το τουρλού είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό και στον ταβά μελώνει υπέροχα
Αυτοί οι κεφτέδες δεν έχουν ανάγκη τον κιμά. Έχουν βλίτα, πατάτες, παξιμάδι αλλά και σφέλα και πικάντικη γραβιέρα. Απίθανοι!
Για αυτό το γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, ο σεφ προτείνει ζελέ λεμόνι, που του χαρίζει έξτρα δροσερή γεύση, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια άλλη γεύση θέλουμε.
Μια πεντανόστιμη καλοκαιρινή συνταγή για μπάμιες στον φούρνο, από τον μοναχό Επιφάνιο.
Μπόλικο ελαιόλαδο και σιγανό ψήσιμο για να μελώσουν και να γίνουν ασύγκριτα τρυφερά και γλυκά. Έτσι μαγειρεύουν οι Μανιάτες τα απαράμιλλης γεύσης λαδερά φασολάκια τους.
Μόνο δύο υλικά: ζουμερές φράουλες και αρωματικό μέλι και έτοιμο το απίθανο σορμπέ μας.
Το πόσο ταιριάζουν τα ρεβύθια με το ταχίνι δεν λέγεται! Εδώ τα κάνουμε ψητά στο φούρνο με μπαχαρικά και τα σερβίρουμε με σκορδάτη σάλτσα ταχινιού.
«Απ’ τα Νικολοβάρβαρα αρχίζει ο χειμώνας» έλεγαν οι παλιοί. Και στις 4 του Δεκέμβρη, της Αγίας Βαρβάρας, ετοίμαζαν το γλύκισμα με το όνομά της, έθιμο που κρατάει μέχρι σήμερα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.
Όλα τα είδη του γάλακτος, τυριά, γιαούρτια, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, οφείλουν να αναγράφουν στις συσκευασίες τους τη "χώρα" προέλευσης, υποχρεωτικά, ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr