Μόνο δύο υλικά: ζουμερές φράουλες και αρωματικό μέλι και έτοιμο το απίθανο σορμπέ μας.

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: A. D. food studio / Φωτογράφος: Αντωνία Κατή 
Food styling: Dawn brοwn - Βοηθός Food Stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου

15' προετοιμασία
7 ώρες αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 15'

Υλικά - Βάρος: 600 γρ.
  •  550 γρ. φράουλες, καλά πλυμένες και καθαρισμένες από τα κοτσάνια
  •  90 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) μέλι της αρεσκείας μας
Διαδικασία
  1. Βάζουμε τις φράουλες σε ένα ευρύχωρο μπολ και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
  2. Τις βγάζουμε και τις χτυπάμε, όπως είναι παγωμένες, στον πολυκόφτη, μαζί με το μέλι, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σαν γρανίτα.
  3. Το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο ανοξείδωτο ή πλαστικό, το κλείνουμε με το καπάκι του ή το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή, ιδανικά, για όλο το βράδυ.
  4. Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη 15-20 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να μαλακώσει το σορμπέ. Σερβίρουμε σε μπολάκια μπάλες από το σορμπέ με κουτάλα παγωτού (σκουπ), που βυθίζουμε τακτικά σε ζεστό νερό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.


Προβλήθηκε 270 φορές