Η συνταγή της ημέρας: ''Σορμπέ φράουλα με δυόσμο χωρίς παγωτομηχανή''

Άρτος και Θεάματα 21 Μαϊου 2023

Ένα πανεύκολο, φραουλένιο σορμπέ για να γλυκαθείτε και να δροσιστείτε. Ιδανικό μετά από ένα πλούσιο γεύμα ως ελαφρύ επιδόρπιο.

Άννα Ναθαναηλίδου

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
15' παρασκευή
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 15'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  150 γρ. ζάχαρη
  •  150 γρ. νερό
  •  500 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος)
  •  1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  5 φύλλα δυόσμου, σε κομματάκια + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το σορμπέ φράουλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και το αποσύρουμε.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Στη συνέχεια πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν εντελώς και στη συνέχεια τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους με ένα μαχαίρι.
  4. Τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό και τον δυόσμο. Τις χτυπάμε να λιώσουν εντελώς και προσθέτουμε το σιρόπι. Ξαναχτυπάμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ.
  5. Το σκεπάζουμε είτε με το καπάκι του, αν έχει, είτε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  6. Όταν περάσουν 2 ώρες, βγάζουμε το μπολ με το σορμπέ από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ακόμη και το ξαναχτυπάμε με το μίξερ.
  7. Σερβίρουμε το σορμπέ φράουλα σε 4 ατομικά μπολ με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 294 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.