Cookies χωρίς ψήσιμο, ένα απλό κέρασμα της τελευταίας στιγμής, που μπορούν εύκολα να φτιάξουν και τα παιδιά.
- 10 μεγάλα κράκερ, τριμμένα (π.χ. Cream Crackers σικάλεως ή χωρίς ζάχαρη)
- 1/4 κούπας φιστικοβούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 1/4 κούπας ξερά φρούτα (π.χ. βερίκοκα ή δαμάσκηνα), ψιλοκομμένα, ή σταφίδες
- Για να φτιάξουμε τα cookies χωρίς ψήσιμο, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να ενωθούν.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Το χωρίζουμε σε 14 ίσα μέρη και ζυμώνουμε σε μπαλίτσες.
- Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, και τις βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, να σφίξουν, πριν σερβίρουμε.
- Διατηρούμε τα cookies στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για 3 ημέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.