Με άρωμα γλυκιάς πάπρικας
Κυριακάτικο φαγητό που βγάζει αρκετές μερίδες. Η σάλτσα που θα φτιάξουμε για το γιουβέτσι είναι γλυκιά και λίγο όξινη και απογειώνει τη γεύση του ψαριού.
Αυτή η ψαρόσουπα με λαχανικά και κόκκινες φακές, που βράζουν πολύ γρήγορα, είναι όλο νοστιμιά και φτιάχνεται σε περίπου μία ώρα.
Είναι μια ιδιαίτερη και λιχούδικη, φουρνιστή ρεβυθάδα, με αλμυρούτσικες αντζούγιες και κομμάτια κεφαλοτυριού που λιώνουν ελαφρώς και ροδίζουν όμορφα.
Άγνωστο γιατί αυτή η συνταγή για ψάρι με ξίδι και σαφράν πήρε ετούτη την ονομασία, όμως η νοστιμιά της θα μας κάνει να ξεχάσουμε την όποια απορία περί ονοματοδοσίας.
Ο καραβομάγειρας Νίκος Συρίγος, πέρασε 43 χρόνια μαγειρεύοντας εν πλω.
Από τα πιο νόστιμα ψάρια τα λυθρίνια, είναι τώρα στην εποχή τους και γίνονται υπέροχα στο τηγάνι, εύκολα και γρήγορα.
Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τον γαύρο πανέ, οι μεγάλοι θα εκτιμήσουν και τη σκορδαλιά με το λεμόνι και το μαϊντανό.
Οι αρωματικές και ζουμερές «παντρεμένες» σαρδέλες συνοδεύονται από βλίτα τσιγαριαστά σε αυτό το ελαφρύ, πολύ καλοκαιρινό φαγητό
Ολόφρεσκες στήρες, λαχανικά και τραχανάς είναι τα συστατικά αυτής της παραδοσιακής ψαρόσουπας από τη Λέσβο.
Συνταγή από τη Χαλκιδική, πικάντικη χάρη στην τσούσκα πιπεριά και με την πλούσια νοστιμιά της σαρδέλας.
Είναι μια ιδιαίτερη και λιχούδικη, φουρνιστή ρεβυθάδα, με αλμυρούτσικες αντζούγιες και κομμάτια κεφαλοτυριού που λιώνουν ελαφρώς και ροδίζουν όμορφα.
Άλλα λαχανικά για τον ζωμό, άλλα για φάγωμα, ποικιλία μυρωδικών και ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.
Με αυτή τη συνταγή θα αγαπήσουν το ψάρι ακόμη και τα πιο πεισματάρικα πιτσιρίκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.
Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».
Μόλις 20 λεπτά ψήσιμο θέλει ο γαύρος πλακί, που μπαίνει στο ταψί με ντοματίνια, μάραθο, ελιές και κάππαρη.
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για το καθημερινό μας τραπέζι, τόσο νόστιμη που ταιριάζει και σε επίσημο κάλεσμα με μπουφέ ψαρικών.
Ο Ψαριανός, όμως, αμφισβητώντας τι έγινε έκανε την παρακάτω ανάρτηση. Χωρίς ντροπή.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr