-->

Η συνταγή της ημέρας: '' Τσιπούρα σε φιλέτα με ντομάτα και λάιμ''

Άρτος και Θεάματα 06 Αυγούστου 2023

Η δροσερή, ζουμερή ντομάτα γίνεται μια ιδιότυπη, ωμή σάλτσα μαζί με κρόκο Κοζάνης, λεμόνι και μαντζουράνα και αρωματίζει μοναδικά τη φίνα και ζουμερή τσιπούρα. Πιάτο περιωπής!

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  700 γρ. φιλέτα τσιπούρας με το δέρμα τους (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  2 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ξερή, τριμμένη
Για τη σάλτσα
  •  350 γρ. ντομάτες, χοντροκομμένες
  •  50 ml χυμός λεμονιού
  •  1/4 κουτ. γλυκού κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τσιπούρα σε φιλέτα με ντομάτα και λάιμ, ξεκινάμε χαράσσοντας σε 2-3 σημεία τα φιλέτα της τσιπούρας, από την πλευρά που είναι το δέρμα τους. Αλατίζουμε τα ψάρια.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα φιλέτα τσιπούρας (με το δέρμα προς τα κάτω) και τα «ψήνουμε» για περίπου 2-3 λεπτά.
  3. Τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.
Σάλτσα
  1. Χτυπάμε τις ντομάτες για 2 λεπτά στον πολυκόφτη και τις σουρώνουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον κρόκο Κοζάνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρισμα
  1. Βάζουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  2. Σκορπίζουμε το ξύσμα και τη μαντζουράνα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 489 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.