H συνταγή της ημέρας:''Σαλάτα του Καίσαρα με λαχανίδα ή ρόκα''

Άρτος και Θεάματα 16 Σεπτεμβρίου 2023

Μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής σαλάτας του Καίσαρα αλλά εξίσου νόστιμη.

Tina Webb

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb


7' προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (περίπου 150 γρ.) σε μέτριους κύβους.
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  •  1 χοντρή φέτα χωριάτικο ψωμί, κομμένη σε κύβους
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  •  2 φιλέτα αντζούγιας (διατηρημένα σε λάδι), χοντροκομμένα.
  •  2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  •  1 κουτ. σούπας ξινόγαλο
  •  1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
  •  30 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  •  1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  •  170 γρ. λαχανίδα (kale) ή ρόκα, χοντροκομμένη
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα του Καίσαρα με λαχανίδα, κόβουμε το κοτόπουλου σε μέτριους κύβους.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το κοτόπουλο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να γίνει. Το αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
  3. Λαδώνουμε με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο τους κύβους ψωμιού και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνουν τραγανοί οι κύβοι. Βγάζουμε σε ένα σκεύος.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τις αντζούγιες.
  5. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ξινόγαλο, τη μουστάρδα, το πεκορίνο και το χυμό λεμονιού.
  6. Τα αδειάζουμε στο μπολ με το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη λαχανίδα (kale) ή την ρόκα και ανακατεύουμε.
  7. Σκορπίζουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε τη σαλάτα του Καίσαρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.


Προβλήθηκε 680 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.