H συνταγή της ημέρας:''Σαλάτα του Καίσαρα με λαχανίδα ή ρόκα''

Άρτος και Θεάματα 16 Σεπτεμβρίου 2023

Μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής σαλάτας του Καίσαρα αλλά εξίσου νόστιμη.

Tina Webb

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb


7' προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (περίπου 150 γρ.) σε μέτριους κύβους.
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  •  1 χοντρή φέτα χωριάτικο ψωμί, κομμένη σε κύβους
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  •  2 φιλέτα αντζούγιας (διατηρημένα σε λάδι), χοντροκομμένα.
  •  2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  •  1 κουτ. σούπας ξινόγαλο
  •  1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
  •  30 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  •  1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  •  170 γρ. λαχανίδα (kale) ή ρόκα, χοντροκομμένη
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα του Καίσαρα με λαχανίδα, κόβουμε το κοτόπουλου σε μέτριους κύβους.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το κοτόπουλο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να γίνει. Το αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
  3. Λαδώνουμε με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο τους κύβους ψωμιού και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνουν τραγανοί οι κύβοι. Βγάζουμε σε ένα σκεύος.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τις αντζούγιες.
  5. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ξινόγαλο, τη μουστάρδα, το πεκορίνο και το χυμό λεμονιού.
  6. Τα αδειάζουμε στο μπολ με το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη λαχανίδα (kale) ή την ρόκα και ανακατεύουμε.
  7. Σκορπίζουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε τη σαλάτα του Καίσαρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.


Προβλήθηκε 661 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.