Η αντίθεση της πιπεράτης γεύσης του τυριού με τη γλύκα των ψητών βλίτων είναι εξόχως απολαυστική.
Η αντίθεση της πιπεράτης γεύσης του τυριού με τη γλύκα των ψητών βλίτων είναι εξόχως απολαυστική.
Το μυστικό στα σουτζουκάκια κοτόπουλου με την πλούσια σάλτσα ντομάτας είναι η σπιρτόζικη πιπεριά και στον κιμά και στην σάλτσα.
Πλακουτσωτοί, μεγάλοι και αφράτοι βγαίνουν αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες, που φουσκώνουν λίγο στο τηγάνι γιατί έχουν μπέικιν πάουντερ και αυγά
Tραγανό και αρωματικό, το κοτόπουλο αυτό, με κρούστα από αμύγδαλο και κουρκουμά, θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Με ώριμες ντομάτες, βασιλικό και θυμάρι φτιάχνουμε το πιο νόστιμο γιουβέτσι του καλοκαιριού!
Ένα μείγμα από ελιές, κάπαρη, μαϊντανό, χυμό και ξύσμα λεμονιού δίνει σε αυτό το σάντουιτς με ντομάτα και ανθότυρο πολύ φρέσκια και καλοκαιρινή αίσθηση.
Μπόλικο ελαιόλαδο και σιγανό ψήσιμο για να μελώσουν και να γίνουν ασύγκριτα τρυφερά και γλυκά. Έτσι μαγειρεύουν οι Μανιάτες τα απαράμιλλης γεύσης λαδερά φασολάκια τους.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ταιριάζει το γλυκόξινο ροδάκινο με το πικάντικο νούμπουλο. Μια πεντανόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα.
Ζουμερό, κατακόκκινο και μελωμένο ντοματόρυζο, ιδανικό για ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα. Ιδανικό συνοδευτικό του ένα ωραίο χαλούμι σαγανάκι και χωριάτικο ψωμί.
Γίνονται πολύ πολύ ωραίες και απείρως πιο ελαφριές. Έτσι έχουν 187 Kcal/μερίδα!
Ένας διαφορετικός μουσακάς με φιλέτο κοτόπουλου, ώριμες ντοματούλες και κασέρι Ξάνθης, ζουμερός και απολαυστικός – ό,τι πρέπει για τα κυριακάτικα τραπέζια του καλοκαιριού.
Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου μας δίνει τη συνταγή της μητέρας του, της κυρίας Αλεξάνδρας από την Αλεξάνδρεια, για πληθωρικά γεμιστά.
Tο κλασικό ντουέτο «καρπούζι με φέτα» εξελίσσεται σε μια πρωτότυπη και απολαυστική σαλάτα με χαρουποπαξίμαδα και μαυροκούκι.
Απλή και εύκολη καρυδόπιτα που θα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή με σιρόπι από γλυκό καρυδάκι.
Μία εξαίσια καλοκαιρινή σούπα με ντομάτες, ψητές πιπεριές Φλωρίνης αυγό και ξίδι jerez.
Κλασικό φαγητό τα φασολάκια, σε αυτή την εκδοχή τους όμως τα μαγειρεύουμε στον φούρνο και όχι στην κατσαρόλα, με ζαμπόν και τυριά και είναι πεντανόστιμα.
Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο δίπλα σε ένα καραφάκι ούζο ή μια παγωμένη μπίρα από αυτούς τους μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες με τυρί;
Και τι δεν ψήνεται τελικά στα κάρβουνα! Μέχρι και τη χωριάτικη σαλάτα ρίξαμε στη σχάρα. Θαυμάσια έγινε.
Τα κεφτεδάκια προβατίνας είναι ένας ρωμαλέος μεζές αλλά και αγαπημένο κυρίως πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Είναι πικάντικοι, με τζίντζερ και γιαούρτι και θα συνοδέψουν μοναδικά τις παγωμένες μπύρες μας.
Ένα απλό, νόστιμο και θρεπτικό φαγητό με ψητά λαχανικά, βραστά αυγά και βινεγκρέτ. Ιδανικό για το ταπεράκι της δουλειάς!
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr