Το πολίτικο σφουγγάτο έχει πλούσια βουτυρένια γεύση και υπέροχα αρώματα από δυόσμο και άνηθο. Φτιάξτε το για πρωινό ή για σαν κύριο γεύμα.
- 8 αυγά
- 2 πιπεριές κέρατο, σε λεπτές ροδέλες
- 1 μελιτζάνα τσακώνικη, σε ψιλά κυβάκια
- 4 ντομάτες, σε κυβάκια
- 80 γρ. φέτα σκληρή
- 50 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
- 40 γρ. βούτυρο αγελάδος
- τα φύλλα από 4 κλαράκια δυόσμο
- 1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε πολίτικο σφουγγάτο με πιπεριές και μελιτζάνα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τη μελιτζάνα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά με αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε τα αρωματικά και τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Σπάμε τα υπόλοιπα αυγά μάτια, ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, σε κομματάκια, σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να σφίξει το σφουγγάτο και να ροδίσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.