Tραγανό και αρωματικό, το κοτόπουλο αυτό, με κρούστα από αμύγδαλο και κουρκουμά, θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από στήθος, το κάθε φιλέτο κομμένο κατά μήκος στη μέση*
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το ταψί
- 120 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμός και ξύσμα από 1⁄2 ακέρωτο λεμόνι
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 120 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα και κοπανισμένα μέχρι να γίνουν σκόνη
- 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με αμύγδαλο και κουρκουμά σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο μαζί με αλατοπίπερο και όλα τα υλικά της μαρινάδας.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρούστα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
- Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε ελαφρά, τα απλώνουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα της κρούστας και από τις δύο πλευρές.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
*Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε και φιλέτο από μπούτι σε μεγάλους κύβους των 4-5 εκ., μόνο που θα το ψήσουμε για 5-7 λεπτά παραπάνω.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.