Η συνταγή της ημέρας:''Κοτόπουλο με αμύγδαλο και κουρκουμά''

Άρτος και Θεάματα 18 Μαϊου 2024

Tραγανό και αρωματικό, το κοτόπουλο αυτό, με κρούστα από αμύγδαλο και κουρκουμά, θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου


20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από στήθος, το κάθε φιλέτο κομμένο κατά μήκος στη μέση*
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το ταψί
Για τη μαρινάδα
  •  120 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  χυμός και ξύσμα από 1⁄2 ακέρωτο λεμόνι
  •  λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Για την κρούστα
  •  120 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα και κοπανισμένα μέχρι να γίνουν σκόνη
  •  1 κουτ. σούπας μαυροκούκι
  •  1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με αμύγδαλο και κουρκουμά σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο μαζί με αλατοπίπερο και όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρούστα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  5. Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε ελαφρά, τα απλώνουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα της κρούστας και από τις δύο πλευρές.
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
Μυστικά

*Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε και φιλέτο από μπούτι σε μεγάλους κύβους των 4-5 εκ., μόνο που θα το ψήσουμε για 5-7 λεπτά παραπάνω.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 681 φορές

Σωτηρία Μπέλλου: Δικαστική διαμάχη για την περιουσία της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Η Σωτηρία Μπέλλου φαίνεται πως είχε παραχωρήσει σε κάποιο πρόσωπο το σπίτι στα Σπάτα με πράξη δωρεάς, ωστόσο, με ιδιόχειρη διαθήκη ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη αφήνοντας το ακίνητο τελικά στην οικονόμο της

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 25 Απριλίου 2025: ''Ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά, το ανδαλουσιανό πιάτο του Πάσχα''

Τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.