Την ομελέτα την φτιάχνουν και με άλλα χόρτα, ανάλογα με την εποχή και τα βρισκούμενα. Το καλοκαίρι με βλίτα, τον χειμώνα με τσιμούλια, που είναι χόρτα χειμερινά.
Το Καφενείο Γύπας στον Ξηρόκαμπο του Αγίου Νικολάου, το άνοιξε ο Μανώλης Κοκολάκης το 1978.
Η κυρία Μαρία, η συζυγός του, σκαρώνει μεζέδες με ό,τι καλό βρει στους κήπους τους για όσους καθονται στα τραπέζια κι ο γιος τους Κωνσταντίνος έχει αναλάβει κι επίσημα δράση.
Όπως λένε, η ομελέτα με τα βλίτα είναι τόσο δημοφιλής που δεν τους φτάνουν πάντα τα δικά τους αυγά από το κοτέτσι τους.
- 4 αυγά
- 2 κουτ. σούπας φέτα, θρυμματισμένη
- 2 μεγάλες πιρουνιές βλίτα, βρασμένα
- 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- Για να φτιάξουμε ομελέτα με βλίτα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και τα βλίτα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, πασπαλίζουμε με τη φέτα και αλατίζουμε.
- Ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, για 3-4 λεπτά, την τουμπάρουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.