Η συνταγή της ημέρας: ''Ομελέτα με βλίτα''

Άρτος και Θεάματα 22 Μαϊου 2024

Την ομελέτα την φτιάχνουν και με άλλα χόρτα, ανάλογα με την εποχή και τα βρισκούμενα. Το καλοκαίρι με βλίτα, τον χειμώνα με τσιμούλια, που είναι χόρτα χειμερινά.

Μαρία Κοκολάκη, Καφενείο Γύπας

Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς


Το Καφενείο Γύπας στον Ξηρόκαμπο του Αγίου Νικολάου, το άνοιξε ο Μανώλης Κοκολάκης το 1978.

Η κυρία Μαρία, η συζυγός του, σκαρώνει μεζέδες με ό,τι καλό βρει στους κήπους τους για όσους καθονται στα τραπέζια κι ο γιος τους Κωνσταντίνος έχει αναλάβει κι επίσημα δράση.

Όπως λένε, η ομελέτα με τα βλίτα είναι τόσο δημοφιλής που δεν τους φτάνουν πάντα τα δικά τους αυγά από το κοτέτσι τους.

5' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  4 αυγά
  •  2 κουτ. σούπας φέτα, θρυμματισμένη
  •  2 μεγάλες πιρουνιές βλίτα, βρασμένα
  •  1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε ομελέτα με βλίτα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και τα βλίτα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, πασπαλίζουμε με τη φέτα και αλατίζουμε.
  3. Ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, για 3-4 λεπτά, την τουμπάρουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 275 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Τρίτη 17.09.2024: Σουτζουκάκια κοτόπουλου στον φούρνο με ''πατατάκια'' πάπρικας

Τα σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου είναι η ιδανική εναλλακτική για ένα πιο light αποτέλεσμα, όσο για τα υπέροχα «πατατάκια» που τα συνοδεύουν είναι σκέτη νοστιμιά.