Δροσερή και ελαφριά συνταγή με μόλις 63 Kcal/μερίδα, που ανάλογα με την εποχή μπορεί να γίνει με ό,τι φρούτο θέλουμε.
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
- 220 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες + λίγες επιπλέον για γαρνίρισμα
- 150 ml κρύο νερό
- 250 ml βραστό νερό
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- φύλλα μέντας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- Για το γιαουρτοζελέ, ξεκινάμε πολτοποιόντας στον πολυκόφτη 100 γρ. από τις φράουλες μαζί με τα 150 ml κρύο νερό. Σουρώνουμε το φραουλονερό και το κρατάμε στην άκρη.
- Μέσα σε ένα μπολ διαλύουμε τη σκόνη για το ζελέ φράουλα μέσα στα 250 ml βραστό νερό. Προσθέτουμε το σουρωμένο φρaουλονερό και ανακατεύουμε.
- Παγώνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει, αλλά να μη σφίξει. Το βγάζουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες κομμένες φράουλες (120 γρ.), ανακατεύουμε να σκορπίσουν παντού και μοιράζουμε σε 4 μικρά μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ (περίπου 3-4 ώρες).
- Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μέντας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.