Tag: ΤΥΡ

Αυτή η μικρασιατική κιμαδόπιτα που σερβίρεται με ζωμό κρέατος είναι από τα φαγητά της καρδιάς μας και έρχεται πάντα πρώτη στο τραπέζι μας στη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου.

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Είναι διαφορετικά αυτά τα mac ’n’ cheese, που συνδυάζουν τρία τυριά -ώριμο τσένταρ, φέτα και παρμεζάνα-, μορταδέλα και φυστίκι Αιγίνης.

Λαζάνια με τον πιο ζουμερό κιμά κοτόπουλου και την πιο λαχταριστή κρούστα τυριού που σίγουρα κανείς δεν θα αρκεστεί με ένα πιάτο.

Το κασπακινό αρνάκι ψήνεται με μπόλικο ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρια και μυρωδικά και σκεπάζεται με ένα στρώμα από τυρί καλαθάκι Λήμνου, το οποίο γκρανινάρεται και σχηματίζει μια ρόδινη, λαχταριστή κρούστα.

Ανάψτε τον φούρνο και ετοιμάστε αυτό το εμβληματικό φουρνιστό από το χωριό της Μεσσαριάς στην Κρήτη, έναν λαχταριστό μουσακά χωρίς κιμά αλλά απίθανη γεύση.

Μια μακαρονάδα γεμάτη γεύση, με μελιτζάνες και ντομάτες από τα καλοκαιρινά μποστάνια και την βουτυράτη γεύση του ζουμερού ιταλικού τυριού που ακούει στο όνομα mozzarella burrata.

Τα μουστοκούλικα είναι ζυμαρικά με πετιμέζι, ένα πιάτο που έφτιαχναν παλιά την περίοδο του θερισμού ή του τρύγου στη Λήμνο και σε ελάχιστους άλλους τόπους στην Ελλάδα.

Τις μανουρόπιτες στη Φολέγανδρο τις φτιάχνουν συνήθως το Μεγάλο Σάββατο με τυρί χλωρό, που είναι ένα μείγμα από μυζήθρα και μανούρα. Εμείς μπορούμε να τις απολαύσουμε όλο τον χρόνο