Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.
Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.
Γίνεται με ωραίο σπιτικό φύλλο και γεμίζεται με ρύζι και τρία είδη κρέατος.
Την ώρα που ψήνονται οι καρυκευμένοι με πάπρικες κεφτέδες φτιάχνουμε κι έναν πουρέ και σε ελάχιστο χρόνο έχουμε ένα πλήρες και γευστικότατο γεύμα.
Ζουμερά κομμάτια χοιρινού, μαγειρεμένα με φρέσκο πράσο, σιγοψήνονται για να δώσουν ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με τη νοστιμιά.
Απίθανα τραγανή πετσούλα από χοιρινή λάπα, πλούσια αρώματα από τη φημισμένη ρίγανη Ταϋγέτου και απλούστατη τεχνική.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και το…ξεχνάμε! Η τραγανή πανσέτα με λαχανικά στο φούρνο είναι το κυριακάτικο φαγητό που μας λύνει τα χέρια.
O χιουροπασπαλάς είναι το χαρακτηριστικό πιάτο των Μανιατών και το μαγείρευαν την περίοδο των χοιροσφαγίων, τον Δεκέμβριο.
Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.
Ό,τι πρέπει για τα καθημερινό τραπέζι αυτά τα ιδιαίτερα χοιρινά μπιφτέκια, που γίνονται πολύ ζουμερά.
Την ώρα που ψήνονται οι καρυκευμένοι με πάπρικες κεφτέδες φτιάχνουμε κι έναν πουρέ και σε ελάχιστο χρόνο έχουμε ένα πλήρες και γευστικότατο γεύμα.
Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο μπέργκερ χωρίς το αναμενόμενο μπιφτέκι αλλά με μπριζολάκια και αγγουράκια τουρσί που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.
Με κοτόπουλο, κατσίκι, μοσχάρι και αρνί γίνεται αυτό το ενδιαφέρον και διαφορετικό από το κλασικό γκιούλμπασι. Ιδανικό τόσο για μεζές όσο και για κυρίως μαζί με πατάτες τηγανητές ή ένα πιλάφι.
Μια πανσέτα που κάνει «κρατς», ιδανική για γιορτινά τραπέζια. Έχει για παρέα μια σάλτσα από σκοπελίτικα ξερά δαμάσκηνα που πραγματικά την απογειώνει.
Ένα από τα αγαπημένα κηπευτικά του χειμώνα, το λάχανο, συνοδεύει ιδανικά το χοιρινό σε αυτή την υπέροχη συνταγή με αυγολέμονο.
Αν ψάχνετε μια ιδιαίτερη συνταγή για ένα γιορτινό κάλεσμα στο σπίτι, τη βρήκατε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.
Κυπριακοί κεφτέδες με κιμά χοιρινό και πατάτα, αφράτοι και πολύ νόστιμοι, αυτοί οι κεφτέδες ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr