Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο μπέργκερ χωρίς το αναμενόμενο μπιφτέκι αλλά με μπριζολάκια και αγγουράκια τουρσί που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.
- 2 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 2 ψωμάκια (κατά προτίμηση τσιαπάτα - βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ)
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 2-4 λεπτές φέτες τυρί της αρεσκείας μας
- 5 - 6 αγγουράκια τουρσί, σε λεπτές ροδέλες
- Για το μπέργκερ με μπριζολάκια, μουστάρδα και αγγουράκι τουρσί, ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τις χοιρινές μπριζόλες σε δύο κομμάτια την καθεμιά και να τις χτυπήσει να λεπτύνουν.
- Βάζουμε σε ένα ταψί τα μπριζολάκια, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τα ψήνουμε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και αλείφουμε το κάτω μέρος με τη μουστάρδα.
- Από πάνω βάζουμε τα μπριζολάκια, και μοιράζουμε το τυρί και τα αγγουράκια τουρσί.
- Ψήνουμε τα μπέργκερ για 1 - 2 λεπτά σε τοστιέρα ή στο φούρνο, ίσα να λιώσει το τυρί.
- Συνοδεύουμε με απλή πράσινη σαλάτα.