Η συνταγή της ημέρας: ''Μπέργκερ με μπριζολάκια, μουστάρδα και αγγουράκι τουρσί''

Άρτος και Θεάματα 10 Μαρτίου 2024

Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο μπέργκερ χωρίς το αναμενόμενο μπιφτέκι αλλά με μπριζολάκια και αγγουράκια τουρσί που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.

Tina Webb

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά - Τεμάχια: 2
  •  2 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλατοπίπερο
  •  2 ψωμάκια (κατά προτίμηση τσιαπάτα - βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ)
  •  1 κουταλιά μουστάρδα
  •  2-4 λεπτές φέτες τυρί της αρεσκείας μας
  •  5 - 6 αγγουράκια τουρσί, σε λεπτές ροδέλες
Διαδικασία
  1. Για το μπέργκερ με μπριζολάκια, μουστάρδα και αγγουράκι τουρσί, ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τις χοιρινές μπριζόλες σε δύο κομμάτια την καθεμιά και να τις χτυπήσει να λεπτύνουν.
  2. Βάζουμε σε ένα ταψί τα μπριζολάκια, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και αλείφουμε το κάτω μέρος με τη μουστάρδα.
  5. Από πάνω βάζουμε τα μπριζολάκια, και μοιράζουμε το τυρί και τα αγγουράκια τουρσί.
  6. Ψήνουμε τα μπέργκερ για 1 - 2 λεπτά σε τοστιέρα ή στο φούρνο, ίσα να λιώσει το τυρί.
  7. Συνοδεύουμε με απλή πράσινη σαλάτα.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 552 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.