50 χρόνια, 54 πλοία και άπειρα μίλια έχει στην πλάτη του ο καραβομάγειρας Αντώνης Καλόγνωμος. «Και τα λαχταράω ακόμη τα καράβια.
50 χρόνια, 54 πλοία και άπειρα μίλια έχει στην πλάτη του ο καραβομάγειρας Αντώνης Καλόγνωμος. «Και τα λαχταράω ακόμη τα καράβια.
Μεζεδάκι που θα αγαπήσουν μικρά και μεγάλα παιδιά.
Το αρμενοβίλ, αυτό το παγωμένο επιδόρπιο με το εντυπωσιακό όνομα, ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με την αστική ζαχαροπλαστική της Θεσσαλονίκης.
Il diplomatico είναι το όνομα αυτής της εντυπωσιακής τούρτας με πλούσια κρέμα σοκολάτας και μούρα που μας έρχεται από την Ιταλία.
Αυτό το γλυκό είναι για τα καλέσματα της τελευταίας στιγμής.
Το πιο δροσερό, «μαμαδίστικο» γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι. Με συνταγή του ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Στα ισπανικά café helado σημαίνει «παγωμένος καφές». Αυτό ακριβώς είναι: ένας δροσιστικός καφές με γάλα, σαντιγί και παγωτό, που στην όψη μοιάζει λίγο με milkshake
Πρόκειται για «σάντουιτς» από μαλακά κι αφράτα ημίγλυκα ψωμάκια τύπου μπριός, γεμισμένα με άγλυκη σαντιγί.
Το «μισοπαγωμένο» ιταλικό γλύκισμα είναι κάτι ανάμεσα σε παγωτό και ανάλαφρη μους.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα κοντά στις κεραίες του Υμηττού, πάνω από το στρατόπεδο Σακέτα στον Βύρωνα.
Η ιστορία και η συνταγή του πλούσιου σοκολατένιου κέικ της Αυστρίας με την μαρμελάδα βερίκοκο που προκάλεσε πολλές έριδες και έκαψε ακόμη πιο πολλές καρδιές.
Γνωρίζατε ότι πριν γίνει γλυκό, ο χριστουγεννιάτικος κορμός που κάνει την εμφάνισή του στα ζαχαροπλαστεία κάθε Χριστούγεννα, ήταν ένας αληθινός κορμός δέντρου;
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.
Ενημέρωση από Πυροσβεστική υπηρεσία
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr