Η συνταγή της ημέρας: ''Café helado, ο χιλιάνικος καφές με παγωτό''

Άρτος και Θεάματα 17 Ιουλίου 2024

Στα ισπανικά café helado σημαίνει «παγωμένος καφές». Αυτό ακριβώς είναι: ένας δροσιστικός καφές με γάλα, σαντιγί και παγωτό, που στην όψη μοιάζει λίγο με milkshake.

Γαστρονόμος

Φωτογραφία + Food styling: The Eaters / Δημήτρης Αλβανός

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά - Μερίδες: 1
  •  40-60 ml εσπρέσο
  •  250 ml γάλα φρέσκο, πλήρες (κρύο)
  •  1 scoop παγωτό βανίλια
  •  ζάχαρη (προαιρετικά)
  •  80 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  τρούφα μαύρη ή χρωματιστή για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τον χιλιάνικο παγωμένο καφέ με παγωτό φτιάχνουμε τον εσπρέσο και τον ανακατεύουμε με το γάλα σε ένα δοχείο (π.χ. σε μια κανάτα δοσομετρητή).
  2. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ζάχαρη, αλλά έχουμε υπόψη ότι ο καφές γλυκαίνει από το παγωτό.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός σε σαντιγί.
  4. Βάζουμε μία μπάλα παγωτό σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα εσπρέσο-γάλακτος.
  5. Απογεμίζουμε με σαντιγί, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με τρούφα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 243 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.