Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.
Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.
Τηγανιά κοτόπουλου με φέτα, ένας εξαίσιος μεζές για το κρασί μας.
Λάτρεις του αιγοπρόβειου κρέατος οι Κρητικοί, το τιμούν δεόντως, όπως και τα εντόσθια των αμνοεριφίων
Αν είναι να φτιάξουμε τηγανιά, θα την κάνουμε όσο πιο μερακλίδικη γίνεται!
Αρωματικοί και με γλυκιά, χορταρένια γεύση. Οι τσουκνιδοκεφτέδες είναι μεζές-μάλαμα.
Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε ζύμη για την τάρτα με κιμά κοτόπουλου, αγοράζουμε έτοιμο φύλλο κουρού, και ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Μπορεί να ψηθεί εξ ολοκλήρου στο τηγάνι με τουμπάρισμα ή να ολοκληρώσουμε το ψήσιμό της στο γκριλ.
Ένα πλούσιο, χορταστικό σφουγγάτο με πατάτες, μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα. Λαχταριστό!
Την περίφημη μανιάτικη πατατοσαλάτα με πορτοκάλι και ελιές εδώ τη φτιάχνουμε λίγο διαφορετική.
Ένα ιδιαίτερο «ντύμα» με βρώμη, παρμεζάνα, μπαχαρικά και μυρωδικά, για την αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων.
Τα φλωρινιώτικα κεμπάπια, που δεν λέγονται, ούτε και είναι, σουτζουκάκια, είναι αυστηρά μεζές και όχι κυρίως πιάτο. Τα σερβίρουν πάντα με κρεμμύδι ξερό, λεπτοκομμένο, πολύ μπούκοβο, μαϊντανό και μουστάρδα.
Ζεστός και παρηγορητικός ο τραχανάς –εδώ βάζουμε και ξινό και γλυκό– γίνεται με τη προσθήκη φέτας και χορταρικών ένα γρήγορο και απολαυστικό βραδινό.
Η ρεβυθοσαλάτα είναι μια πλούσια και δροσερή σαλάτα, που μετατρέπεται εύκολα σε κύριο γεύμα με την προσθήκη τυριού, αλλαντικού ή παστού ψαριού.
Πεντανόστιμοι πρασοκεφτέδες με κιμά από την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το πανταχού παρόν κύμινο στις μαγειρικές του όρους Σινά το βρίσκουμε κι εδώ μαζί με αρκετό σκόρδο και δροσερές μυρωδιές άνηθου και μαϊντανού.
Γεύση παλιάς Αθήνας έχει αυτή η γαλόπιτα, μια γιορτινή τάρτα με γαλοπούλα και μανιτάρια, εμπνευσμένη από συνταγή δημοσιευμένη στην περίφημη Εφημερίδα των Κυριών της Καλλιρόης Παρρέν.
Έντονη γεύση, ρωμαλέα κρεατικά, δυνατή σάλτσα, χωρίς καθόλου υγρά και μπόλικα μελωμένα κρεμμύδια, για την απαραίτητη υγρασία και γλύκα τους.
Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Είναι ο κυρίαρχος γιορτινός μεζές του μεγαλύτερου μέρους της ορεινής Ελλάδας και προκύπτει από τα χειμωνιάτικα χοιροσφάγια
Είναι μια ιδιαίτερη και λιχούδικη, φουρνιστή ρεβυθάδα, με αλμυρούτσικες αντζούγιες και κομμάτια κεφαλοτυριού που λιώνουν ελαφρώς και ροδίζουν όμορφα.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr