Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2025: ''Πρασοκεφτέδες με κιμά''

Άρτος και Θεάματα 08 Ιανουαρίου 2025

Πεντανόστιμοι πρασοκεφτέδες με κιμά από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι τόσο νόστιμοι και εθιστικοί που θα τους φτιάχνετε κάθε εβδομάδα.

Μανώλης Ασλάνογλου
Φωτογραφία: Shutterstock

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  2 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες
  •  250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
  •  2 αυγά, χτυπημένα + 1 αυγό, βρασμένο σφιχτό
  •  1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  •  1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τους πρασοκεφτέδες με κιμά αρχικά βάζουμε τα πράσα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  2. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά χωρίς να τα στύψουμε, για περίπου 30 λεπτά.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρού αυγού.
  4. Βάζουμε περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες (χωρίς να τις αλευρώσουμε)σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρουμε τους πρασοκεφτέδες με κιμά ζεστούς, συνοδεία γιαουρτιού με καυτερή πάπρικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 764 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.