Αυτή η ασυνήθιστη γαλατόπιτα είναι ωραία ιδέα για γιορτινό ή καθημερινό γλυκό κέρασμα.
Αυτή η ασυνήθιστη γαλατόπιτα είναι ωραία ιδέα για γιορτινό ή καθημερινό γλυκό κέρασμα.
Τα ισλί είναι γεμιστά μελομακάρονα από τη Μικρά Ασία, με «κεντημένη» την επιφάνειά τους για γιορτινή, εξεζητημένη εμφάνιση.
Χάσατε κάτι και έχετε σηκώσει όλο το σπίτι για να το βρείτε; Μια κλασική φανουρόπιτα μπορεί και να σώσει την κατάσταση!
Το μυστικό είναι ότι χρησιμοποιεί ψιλά αλλά και χοντρά τριμμένα καρύδια.
Απλή και εύκολη καρυδόπιτα που θα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή με σιρόπι από γλυκό καρυδάκι.
Παραδοσιακή συνταγή για κυνήγι από το Μπουραζάνι, με μαριναριμένο και σιγοψημένο ζαρκάδι που συνοδεύεται από μια ιδιαίτερη και πολύ γευστική καρυδάτη σάλτσα.
Η συνταγή για να φτιάξετε παραδοσιακά μελομακάρονα αρωματικά, ζουμερά και τέλεια σιροπιασμένα, από δύο παλιές νοικοκυρές.
Στον Χριστουγεννιάτικο Γαστρονόμο, που κυκλοφορεί την Κυριακή 10/12 με την Καθημερινή. Καλές γιορτές!
«Απ’ τα Νικολοβάρβαρα αρχίζει ο χειμώνας» έλεγαν οι παλιοί. Και στις 4 του Δεκέμβρη, της Αγίας Βαρβάρας, ετοίμαζαν το γλύκισμα με το όνομά της, έθιμο που κρατάει μέχρι σήμερα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στη συλλεκτική έκδοση του Γαστρονόμου «Γιορτινά γλυκά και κεράσματα των γιαγιάδων μας» .
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr