H συνταγή της ημέρας: ''Ψητά μήλα με κατσικίσιο γιαούρτι και καρύδια''

Άρτος και Θεάματα 09 Οκτωβρίου 2023

Τα ψητά μήλα είναι μια ωραία ιδέα για όταν θέλουμε να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για γλυκό, χωρίς να μπούμε σε πολύ κόπο και χωρίς να κάνουμε μεγάλη ατασθαλία.

Μανώλης Στήθος

Φωτογραφία + Food styling: Αντωνία Κάτη


Μπήκαμε αισίως στη σεζόν των μήλων. Αυτό το γλυκό τα αξιοποιεί με έναν πολύ απλό τρόπο. Ψήνονται, καραμελώνουν στον φούρνο και γίνονται έτσι το τέλειο συνοδευτικό για γιαούρτι.

7' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 37'

Υλικά - Μερίδες: 3-4
Για τα μήλα
  •  80 γρ. βούτυρο αγελάδας
  •  120 γρ. ζάχαρη
  •  2 ξύλα κανέλας
  •  2 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος
  •  3 μήλα κόκκινα μεσαίου μεγέθους, κομμένα στα 4, καθαρισμένα από τη φλούδα και τα κουκούτσια
Για το σερβίρισμα
  •  κατσικίσιο γιαούρτι
  •  καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα ψητά μήλα με κατσικίσιο γιαούρτι και καρύδια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 1 λεπτό το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
  3. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αδειάζουμε το λιωμένο μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ.
  4. Τακτοποιούμε από πάνω τα μήλα και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.
  5. Σερβίρουμε συνοδεύοντας, αν θέλουμε, με κατσικίσιο γιαούρτι και χοντροκομμένα καρύδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 509 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.