Ο παραδοσιακός συνδυασμός οσπρίου και ρυζιού, όπου το ένα συμπληρώνει το άλλο σε θρεπτικές ουσίες και το κάνει πιο εύπεπτο, σε νησιώτικη εκδοχή!
Ο παραδοσιακός συνδυασμός οσπρίου και ρυζιού, όπου το ένα συμπληρώνει το άλλο σε θρεπτικές ουσίες και το κάνει πιο εύπεπτο, σε νησιώτικη εκδοχή!
Λεμονάτη και πλούσια σαλάτα με αρακά, ντρέσινγκ γιαουρτιού και προσούτο. Ιδανική για το ταπεράκι του γραφείου!
Το ιταλικό οσομπούκο συνήθως το συναντάμε με λευκή σάλτσα κρασιού ή κοκκινιστό.
Είναι μια ιδιαίτερη και λιχούδικη, φουρνιστή ρεβυθάδα, με αλμυρούτσικες αντζούγιες και κομμάτια κεφαλοτυριού που λιώνουν ελαφρώς και ροδίζουν όμορφα.
Απίθανα κεφτεδάκια, βουτηγμένα σε κατακόκκινη σάλτσα με εξωτικό άρωμα. Ιδανικό συνοδευτικό τους οι πατάτες τηγανητές.
Άλλα λαχανικά για τον ζωμό, άλλα για φάγωμα, ποικιλία μυρωδικών και ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί!
Είναι γρήγορες, είναι και πεντανόστιμες αυτές οι μοσχαρίσιες μπριζόλες.
Το συκώτι είναι μια θαυμάσια ιδέα για μεζέ, γιατί μαγειρεύεται πολύ γρήγορα και αφήνει περιθώριο για πολλούς πειραματισμούς.
Μια λίγο διαφορετική ιδέα για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.
Με κοτόπουλο, κατσίκι, μοσχάρι και αρνί γίνεται αυτό το ενδιαφέρον και διαφορετικό από το κλασικό γκιούλμπασι. Ιδανικό τόσο για μεζές όσο και για κυρίως μαζί με πατάτες τηγανητές ή ένα πιλάφι.
Παραδοσιακή συνταγή για κυνήγι από το Μπουραζάνι, με μαριναριμένο και σιγοψημένο ζαρκάδι που συνοδεύεται από μια ιδιαίτερη και πολύ γευστική καρυδάτη σάλτσα.
Η κλασική σμυρναίικη συνταγή για τα αγαπημένα, μικρών και μεγάλων, γιουβαρλάκια.
Ένα σπανακόρυζο κάπως διαφορετικό από το παραδοσιακό που έχουμε συνηθίσει αλλά σίγουρα θα το λατρέψετε.
Ταιριάζουν τόσο με πατάτες όσο και με πιλάφι. Δοκιμάστε το με μπασμάτι, που δένει υπέροχα με τη σάλτσα.
Μια αρωματική και πλούσια κοτόσουπα -το ρύζι τη νοστιμίζει και τη χυλώνει ιδανικά-, ό,τι πρέπει για τις μέρες που δε νιώθουμε και τόσο καλά και ψάχνουμε θαλπωρή και ζεστασιά.
Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας από την Ήπειρο με ψιλά φασόλια και καυτερή πιπεριά.
Μην τη πιείτε, μαγειρέψτε τη! Ένα εύκολο φαγάκι του τηγανιού που συνδυάζει το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, και νοστιμίζει με ένα κουτάκι μπίρα.
Το εθνικό πιάτο της Ουγγαρίας, είναι κάτι ανάμεσα σε βραστό και μαγειρευτό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 93.
Οι διαφορετικές υφές των υλικών είναι είναι σκέτη απόλαυση σ’ αυτή τη θερμαντική, πλούσια σούπα με λαχανικά, μανιτάρια και ξινό τραχανά, που είναι γεμάτη γεύση.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr