Ένα φαγάκι-έκπληξη, η μανιάτικη «τσουχτή», με μακαρόνια και αυγά μάτια
Ένα φαγάκι-έκπληξη, η μανιάτικη «τσουχτή», με μακαρόνια και αυγά μάτια
Το χταπόδι στιφάδο είναι ένα νόστιμο και μελωμένο φαγητό που συνηθιζόταν στα σμυρναίικα τραπέζια.
Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.
Μικρασιάτικη αυτή η λιτή, αλλά γεμάτη γεύση συνταγή για πατάτες γιαχνί με ελιές Καλαμών.
Ό,τι πρέπει για τα καθημερινό τραπέζι αυτά τα ιδιαίτερα χοιρινά μπιφτέκια, που γίνονται πολύ ζουμερά.
Μελωμένο φαγάκι από τα ωραία: καλαμαράκια μαγειρεμένα σε πλούσια ντοματένια σάλτσα, με κριθαράκι και μπόλικη φέτα.
Το πόσο ταιριάζουν τα ρεβύθια με το ταχίνι δεν λέγεται! Εδώ τα κάνουμε ψητά στο φούρνο με μπαχαρικά και τα σερβίρουμε με σκορδάτη σάλτσα ταχινιού.
Οι τρυφερές αγκινάρες της εποχής και μια πράσινη, γέμιση με ρύζι, αρακά και μυρωδικά σε ένα θαυμάσιο πιάτο με τη γεύση της άνοιξης.
Την ώρα που ψήνονται οι καρυκευμένοι με πάπρικες κεφτέδες φτιάχνουμε κι έναν πουρέ και σε ελάχιστο χρόνο έχουμε ένα πλήρες και γευστικότατο γεύμα.
Λιτό, απλό, τέλεια μελωμένο, απίθανα νόστιμο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι.
Για τις μέρες που νηστεύουμε και το λάδι, αυτή η μακαρονάδα θα γαληνέψει τη νηστεύουσα πείνα μας.
Μια πανεύκολη και νόστιμη μακαρονάδα με τόνο και κόκκινη σάλτσα, που όλοι μπορούν να φτιάξουν, έτοιμη σε περίπου μισή ώρα.
Πρωτότυπο γιουβέτσι και νηστίσιμο, με αρώματα απο δεντρολίβανο, δάφνη και κανέλα!
Πλούσιο πιάτο, χορταστικό και με ωραίους συνδυασμούς υλικών και υφών.
Τραγανή πάπια πορτοκάλι στον φούρνο, με συνταγή-εγγύηση από τον Χριστόφορο Πέσκια, ιδανική για γιορτινές περιστάσεις.
Συνδεδεμένος με ένα θεατρικό έργο που ανέβηκε στο Παρίσι το 1894, από τα πιάτα που σερβιρίστηκαν στον Τιτανικό, ο αστακός Thermidor είναι η επιτομή του κλασικού.
Ένα υπέροχο ανοιξιάτικο κοτόπουλο, με τρυφερό αρακά, φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο και μαντζουράνα, έτοιμο σε ένα τηγάνι και σε μόλις 15 λεπτά.
Το πόσο ταιριάζει το παντζάρι με το πορτοκάλι δεν λέγεται, κι αυτή η σκορδάτη παντζαροσαλάτα το αποδεικνύει και με το παραπάνω.
Η σκορδαλιά καρότου είναι απαλή, βελούδινη και αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για τον παστό μπακαλιάρο που θα φτιάξουμε.
Ξεφεύγουμε από τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά και φτιάχνουμε ένα πιάτο φίνο και ιδιαίτερο που συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι με κουρκουμά, κουκουνάρι και δυόσμο.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr