Παραδοσιακά χρησιμοποιείται φορμαέλα Αραγονίας, αλλά είναι δυσεύρετο τυρί, γι’ αυτό το αντικαθιστούμε με μια πικάντικη γραβιέρα.
Παραδοσιακά χρησιμοποιείται φορμαέλα Αραγονίας, αλλά είναι δυσεύρετο τυρί, γι’ αυτό το αντικαθιστούμε με μια πικάντικη γραβιέρα.
Ο παραδοσιακός συνδυασμός οσπρίου και ρυζιού, όπου το ένα συμπληρώνει το άλλο σε θρεπτικές ουσίες και το κάνει πιο εύπεπτο, σε νησιώτικη εκδοχή!
Σαραγλί φτιάχνουν σε όλη την Ελλάδα αλλά το σουσαμένιο σαραγλί του Έβρου είναι μοναδικής νοστιμιάς!
Μια λίγο διαφορετική ιδέα για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.
Παραδοσιακή συνταγή για κυνήγι από το Μπουραζάνι, με μαριναριμένο και σιγοψημένο ζαρκάδι που συνοδεύεται από μια ιδιαίτερη και πολύ γευστική καρυδάτη σάλτσα.
Σε 15 λεπτά είναι έτοιμη αυτή η εξαιρετική μαρμελάδα μήλο με μπράντι!
Ένα σπανακόρυζο κάπως διαφορετικό από το παραδοσιακό που έχουμε συνηθίσει αλλά σίγουρα θα το λατρέψετε.
Ταιριάζουν τόσο με πατάτες όσο και με πιλάφι. Δοκιμάστε το με μπασμάτι, που δένει υπέροχα με τη σάλτσα.
Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας από την Ήπειρο με ψιλά φασόλια και καυτερή πιπεριά.
Γεύση πυκνή, ρωμαλέα, τρανή και βουνίσια έχουν αυτοί οι ξεχωριστοί λαχανοντολμάδες με κιμά προβατίνας.
Είναι ένα πιάτο με μεγάλη ιστορία. Έχει σερβιριστεί σε πολλά τραπέζια.
Εξαιρετικό, παραδοσιακό φαγητό από το Καπέσοβο, χορτοφαγικό και πεντανόστιμο με χόρτα εποχής και όσπρια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.
Στην παραδοσιακή μορφή της κρεατόπιτας αυτής βάζουμε το αρνί ωμό και με τα κόκαλα, κι έπειτα ψήνουμε στον φούρνο.
Το μπουμπάρι είναι ένας «αρρενωπός» μεζές με εντόσθια, που συνηθίζεται από τους Βολιώτες, κυρίως τον χειμώνα και στις γιορτές των Χριστούγεννων και του Πάσχα.
Στον Χριστουγεννιάτικο Γαστρονόμο, που κυκλοφορεί την Κυριακή 10/12 με την Καθημερινή. Καλές γιορτές!
Τραγανές και μελωμένες, οι δίπλες είναι ταυτισμένες με τα Χριστούγεννα. Και έχουν την τέχνη τους: το φύλλο πρέπει να είναι πολύ λεπτό και το τηγάνισμα να γίνει ταχύτατα.
Κουραμπιέδες βουτυράτοι, παραδοσιακοί, με κονιάκ, καβουρδισμένα αμύγδαλα, πασπαλισμένοι με ζάχαρη άχνη! Ακριβώς όπως τους έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας!
Η Βάσω Χατζή υπερήφανη Αρβανίτισσα με καταγωγή από την Ασωπία Θηβών ξεκίνησε από πολύ μικρή την λαμπρή καλλιτεχνική της πορεία και μαζί της αγάπησαν, πόνεσαν, γλέντησαν Έλληνες σε όλη τη χώρα σε παραδοσιακά πανηγύρια και μουσικές σκηνές αλλά και ομογενείς του εξωτερικού!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 8.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr