Η συνταγή της ημέρας: ''Γαρίδες στο τηγάνι τυλιγμένες σε φύλλο κανταΐφι''

Άρτος και Θεάματα 15 Μαρτίου 2024

Περιποιημένος και μερακλίδικος μεζές οι γαρίδες που τυλίγονται σε φύλλο κανταΐφι και τηγανίζονται: μια υπέροχη πολίτικη συνταγή, που βάζει μια ιδιαίτερη πινελιά στο τραπέζι.

Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης  - Food styling: Σταυρούλα Φούτσα


25' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'

Υλικά - Κομμάτια: 4
  •  200-250 γρ. φύλλο κανταΐφι
  •  12 μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
  •  1 ντομάτα ώριμη, σε καρεδάκια
  •  1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  100 γρ. φέτα, τριμμένη (προαιρετικά)
  •  μπόλικο λάδι, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  1. Για τις γαρίδες στο τηγάνι τυλιγμένες σε φύλλο κανταΐφι, αραιώνουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας, για να αφρατέψει. Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 12 ίσα κομμάτια (όσα και οι γαρίδες δηλαδή) και απλώνουμε κάθε κομμάτι σε ίσια επιφά- νεια.
  2. Στη μία άκρη κάθε κομματιού βάζουμε από μία γαρίδα, ρίχνουμε πιπέρι και προσθέ- τουμε λίγη ντομάτα, πιπεριά και φέτα.
  3. Τυλίγουμε προσεκτικά με το φύλλο, φτιάχνοντας ρολάκι, και τα σφίγγουμε λίγο στην παλάμη μας, για να κολλήσει το κανταΐφι στα υλικά.
  4. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ σκεύος, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τα ρολάκια για 2-3 λεπτά το πολύ, μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 822 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.