Ζουμερό κοτόπουλο έτοιμο σε 15 λεπτά, σε ένα μόνο τηγάνι, με φίνα εποχικά σπαράγγια και σπιρτόζικη κάππαρη.
Χριστόφορος Πέσκιας
Φωτογραφία + Food styling: Αμαρυλλίς Τσέγκου
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά - Μερίδες: 4
600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους των 2-3 εκ.
3 δεματάκια τρυφερά σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα κατά μήκος στη μέση αν είναι χοντρά
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σεσκόνη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
30 γρ. κάππαρη, καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
τα φυλλαράκια από 1/4 ματσάκι φρέσκια μαντζουράνα ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τηγανιά κοτόπουλου με σπαράγγκια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές.
Βάζουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για άλλα 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και τα λαχανικά να μαλακώσουν λίγο, χωρίς να χάσουν τη ζωντάνια τους.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκορπίζουμε την κάππαρη, τη μαντζουράνα, αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και σερβίρουμε την τηγανιά κοτόπουλου με σπαράγγια.