Μυρωδάτη αυτή η πικάντικη τηγανιά με σπιρτάδα από τη μπίρα και πλούσια νοστιμιά από τον συνδυασμό κοτόπουλου με χωριάτικο λουκάνικο. Απλά απολαυστική!
- 500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 2-3 εκ.
- 150 γρ. χοιρινό λουκάνικο με πράσο, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρά κοπανισμένες
- 200 ml μπίρα της αρεσκείας μας
- τα φύλλα από 5 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε την τηγανιά κοτόπουλου με λουκάνικα και μπίρα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το τσίλι και το λουκάνικο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκάνικα και από τις δύο πλευρές.
- Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, με όλα τα υγρά που άφησε στο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί με όλα τα υλικά και να ζεσταθεί καλά.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την μπίρα και μαγειρεύουμε για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.