Η συνταγή της ημέρας: ''Τηγανιά με κοτόπουλο, λουκάνικα και μπίρα''

Άρτος και Θεάματα 05 Μαρτίου 2024

Μυρωδάτη αυτή η πικάντικη τηγανιά με σπιρτάδα από τη μπίρα και πλούσια νοστιμιά από τον συνδυασμό κοτόπουλου με χωριάτικο λουκάνικο. Απλά απολαυστική!

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά - Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές
  •  500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 2-3 εκ.
  •  150 γρ. χοιρινό λουκάνικο με πράσο, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  •  1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  •  2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρά κοπανισμένες
  •  200 ml μπίρα της αρεσκείας μας
  •  τα φύλλα από 5 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε την τηγανιά κοτόπουλου με λουκάνικα και μπίρα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
  4. Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το τσίλι και το λουκάνικο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκάνικα και από τις δύο πλευρές.
  5. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, με όλα τα υγρά που άφησε στο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί με όλα τα υλικά και να ζεσταθεί καλά.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την μπίρα και μαγειρεύουμε για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.


Προβλήθηκε 1009 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.