Έντονη γεύση, ρωμαλέα κρεατικά, δυνατή σάλτσα, χωρίς καθόλου υγρά και μπόλικα μελωμένα κρεμμύδια, για την απαραίτητη υγρασία και γλύκα τους.
Έντονη γεύση, ρωμαλέα κρεατικά, δυνατή σάλτσα, χωρίς καθόλου υγρά και μπόλικα μελωμένα κρεμμύδια, για την απαραίτητη υγρασία και γλύκα τους.
Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα πιο αρωματικά μπαχαρικά!
Δεν χρειάζεται να είναι γιορτή για να σερβίρουμε αυτή την εντυπωσιακή κολοκύθα, ολόκληρη και καλοψημένη.
Αυτή η ασυνήθιστη γαλατόπιτα είναι ωραία ιδέα για γιορτινό ή καθημερινό γλυκό κέρασμα.
Αν θέλουμε, μπορούμε αντί για τέσσερα φύλλα να ετοιμάσουμε την πίτα με δύο μεγάλα φύλλα βεροιώτικα (πολύ μεγάλα και λεπτά, κόβονται ακτινωτά και τα κομμάτια τους διπλώνονται όλα μαζί στο κέντρο).
Είναι ο κυρίαρχος γιορτινός μεζές του μεγαλύτερου μέρους της ορεινής Ελλάδας και προκύπτει από τα χειμωνιάτικα χοιροσφάγια
Ο μοναχός Επιφάνιος έβαζε φρέσκο δυόσμο στα μπαρμπουνοφάσουλα με πελτέ γιατί δίνει δροσιά στο φαγητό και λειτουργεί χωνευτικά.
Το κλασικό χοιρινο πρασοσέλινο, γιορτινό φαγητό της ηπειρωτικής Ελλάδας στα καλύτερά του!
Το λαχταριστό και κάπως παλιομοδίτικο «ψευτοσουφλέ» μεταμορφώνεται εύκολα και γρήγορα σε ένα γιορτινό και πεντανόστιμο πιάτο.
Το kouglof είναι ένα σπέσιαλ γιορτινό μπριός που θα σερβίρουμε τον χειμώνα με καφέ, αποστάγματα ή λικέρ.
Είναι μια ιδιαίτερη και λιχούδικη, φουρνιστή ρεβυθάδα, με αλμυρούτσικες αντζούγιες και κομμάτια κεφαλοτυριού που λιώνουν ελαφρώς και ροδίζουν όμορφα.
Παραδοσιακά το κιουνεφέ τηγανίζεται και σερβίρεται καυτό, περιχυμένο με το ζεστό σιρόπι μέσα στο τηγάνι.
Αυτά τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια που ξεκινούν στο τηγάνι και ολοκληρώνονται στον φούρνο δεν είναι μόνο πεντανόστιμα αλλά γίνονται στο πι και φι.
Ένα φαγητό-ελιξίριο που αξίζει την υπομονή.
Ο Ρούντολφ έγινε μπισκότο και μάλιστα γεμιστό με πλούσιο βούτυρο αμυγδάλου!
Τα ισλί είναι γεμιστά μελομακάρονα από τη Μικρά Ασία, με «κεντημένη» την επιφάνειά τους για γιορτινή, εξεζητημένη εμφάνιση.
Αυτά τα κουρκουμπίνια τρώγονται τρία τρία (και παραπάνω) και είναι πεντανόστιμα!
«Φάρον εκ κριθής» ονόμαζαν οι αρχαίοι Ελληνες το αποφλοιωμένο κριθάρι, είτε ολόκληρο είτε κομμένο σαν πλιγούρι.
Μια νόστιμη, φλογερή παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου. Όσοι δεν είναι φίλοι των καυτερών μπορούν να τη δοκιμάσουν με γλυκό πιπέρι.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr